Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2614 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2015 - 13:11

Palalı saldırgandan tanık polise: DHKP/C ile alakan mı var?

Büyüt
Küçült
Palalı saldırgandan tanık polise: DHKP/C ile alakan mı

Gezi eylemleri sırasında Talimhanede yaşanan olaylar sırasında elinde palayla göstericilere saldıran Sabri Çelebinin yargılandığı davada, polis memuru Ramazan Ezen tanık sıfatıyla dinlendi. Olay sırasında Taksimde görevli olduğunu anlatan Ezen, Bana doğrudan sanıklar tarafından ve Gezi eylemcileri tarafından bir saldırı olmadı. Ancak sanık Sabri Çelebinin müdürümüz Kayhan Şahana saldırdığına tanık oldum. Elinde palayı sürekli sağa sola sallıyordu dedi. Tanık polisin bu beyanı üzerine sanık Sabri Çelebi, tanık polise Senin DHKP/Cyle bir alakan var mı? dedi.   TANIK POLİS DİNLENDİ   İstanbul Adalet Sarayında bulunan İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 6. duruşmada tutuksuz sanık Sabri Çelebi hazır bulundu. Diğer 3 sanık katılmadı. Müştekileri ise avukatları temsil etti. Duruşmada ilk olarak tanık polis memuru Ramazan Ezen dinlendi.
GEZİ EYLEMCİLERİNİN DOĞRUDAN HEDEFİ BİZ POLİSLER DEĞİLDİK   Ezen, Gezi eylemleri nedeniyle Taksim ve civarında görevli olduğunu anlatarak, Divan Otelinin önündeydik. Bir ara imdat sesleri duyduk. Müdürümüz Kayhan Şahan, ben ve diğer polis memuru Ahmet Yeşilkaya olay yerine gittik. İki grup birbirlerine saldırıyordu. Gezi eylemcileri masa üzerindeki eşyaları ve sandalyeleri atıyorlardı. Huzurdaki sanığın elinde pala vardı. Yanındakilerin elinde ise beysbol sopasına benzer aletler vardı. Birbirlerine saldırıyorlardı. Ben elinde sopa olan kişileri engellemeye çalıştım. Müdürümüz de sanıkla ilgileniyordu. Bu arada müdürümüz elinden yaralandı. Arada kaldığımız için Gezi eylemcileri tarafından atılan sandalyelere maruz kaldık. Gezi eylemcilerinin doğrudan hedefi biz polisler değildik. Müdürümüzün yaralanması ve bulduğumuz bir fırsatta sanıkları olay yerinden uzaklaştırdık dedi.  

SABRİ ÇELEBİ BİR EYLEMCİYİ BOĞAZINDAN YARALADI   Tanık polisin Olaylar sırasında bir gezi eylemcisinin Sabri Çelebi tarafından boğazından yaralandığını da gördüm demesi üzerine Çelebinin avukatı Turan Öner tanığa Sen olayı gördün mü?diye sordu. Tanık polis  Şu an yüz kişiyi getirseniz, ben boğazından yaralanan o kişiyi teşhis edebilirim dedi. Çelebinin avukatının , Eylemciler polislere de saldırdı mı? diye sorması üzerine tanık polis, Bana doğrudan sanıklar tarafından ve Gezi eylemcileri tarafından bir saldırı olmadı. Ancak sanık Sabri Çelebinin müdürümüz Kayhan Şahana saldırdığına tanık oldum. Elinde palayı sürekli sağa sola sallıyordu dedi.
SANIKTAN TANIK POLİSE: SENİN DHKP/CYLE BİR ALAKAN VAR MI?   Tanık polisin bu beyanı üzerine sanık Sabri Çelebi, tanık polise Senin DHKP/Cyle bir alakan var mı? diye seslendi. Bu sözü duymayan mahkeme hakimi duruşmaya devam ederken, müşteki avukatı Hacer Yılmaz müdahale ederek, sanığın tanığa sarf ettiği sözün kayda geçmesini istedi. Hakimin ben duymadım demesi üzerine duruşma salonunda tartışma çıktı.  

DURUŞMADA TARTIŞMA ÇIKTI   Sanık avukatı müşteki avukatına Sen provokatörlük yapıyorsun, müşteki avukatı ise Duruşmayı siz mi yönetiyorsunuz dedi. Daha sonra söz alan sanık Sabri Çelebi, Evet bu soruyu tanığa ben sordum deyince tanığa sarf edilen söz tutanağa geçirildi. Tanık polis bunun üzerine Şaka mı bu. Ben Rizeliyim. Polis memuruyum. DHKP/Cli diyecek kadar düştünüz mü? dedi.   Daha sonra taraf avukatlarının tüm tanıkların dinlenmesinin ardından beyanda bulunacaklarını belirtmesi üzerine duruşma Ekim ayına ertelendi.   İDDİANAMEDE SANIKLARIN 27 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR   4 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertikin Kasten yaralama ve Görevi yaptırmamak için direnme suçlarından 9 yıl 9 aydan, 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
(Ümit TÜRK / DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024