Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2192 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 10:08

Oy hesapları sürecin de önüne geçti

Büyüt
Küçült
Oy hesapları sürecin de önüne
Güncel Haberleri › Oy hesapları sürecin de önüne geçti haberi Bölgedeki STK temsilcileri Batman ve Diyarbakırda Erdoğanı karşılamayan belediye başkanlarının tutumunu eleştirdi.
Şeyhmus Çakan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Batman ve Diyarbakıra yaptığı toplu açılışlar sırasında yaşanan Belediye ziyaretleri krizi tartışılırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Cumhurbaşkanının kullanması için Türkuaz renginde halı alıp serdiği ve ziyaretten bir gece evvel DBP resmi twitter hesabından atılan twit nedeniyle Belediye ziyaretinin gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Kürt meselesi yok gibi

8Av. Ercan Ezgin-Çözüm-Der Genel Başkanı: Diyarbakır coşkulu bir şekilde Cumhurbaşkanını karşıladı. Bu halkın çözüm sürecine ve mimarına olan desteğidir. Belediye kamu malıdır, Tüm Diyarbakırın malıdır. Cumhurbaşkanı makamı da bütün devletin malıdır. Devletin birliğini temsil eder. Gerekçesi ne olursa olsun yüzde 52 oyla seçilen bir Cumhurbaşkanı şehrimize gelirken nezaketten de olsa belediye başkanını misafiri karşılaması gerekirdi. Seçimle ilgili kaygıları ön plana çıkıyor. Kürt meselesi yok denecek kadar azaldı. Kürtçe konuşma, yazma ve Kuran-ı Kerim var. Geçmişte bir Şiwan Perveri dinleyemezken şu an Kürt sorunun büyük oranda bittiği görülüyor. Musluklardan akan kan istemiyoruz. Bu memleket kandan doydu. Artık kan istemiyoruz. Musluklardan su, bal ve birlik ve beraberlik aksın.

BU ŞEKİLDE DAVRANILMASI SAĞLIKSIZ

- Av. Murat Çiçek-Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı: Çözüm süreciyle birlikte olumsuz bir davranış. Karşılaması gerekirdi, diyalog adına barış sürecine adına bir faydası olurdu. Batman ve Diyarbakır Belediyelerinin tutumunu sağlıksız buluyorum. Cumhurbaşkanının görüşleri bahane edilerek karşılamaya gitmemek, programına katılmayıp, ağırlamamak sağlıksız bir tutum. Bir de şöyle bir durum var. Cumhurbaşkanı da o belediye Başkanlarının fikirlerini beğenmiyor ama bunu bahane ederek ziyaret etmem demiyor. Varsa şikayetiniz programına katılarak bire bir ona iletme imkanınız var. Nitekim Cumhurbaşkanı her Çanakkale ziyaretinde kendisini karşılamaya gelen CHPli belediye Başkanını ziyaret edip görüş, sorun ve eleştirilerini dinlediğini ifade etti.

HERKESİN BU SÜRECE SAHİP ÇIKMASI GEREK

- Alican Ebedinoğlu-Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı: Cumhurbaşkanı bir kente geliyorsa protokolün karşılaması gerekiyor. Belediye başkanları kendi iradeleriyle hareket etme şansları olmadığını görüyoruz. Bizde kendilerine sorduk. Neden böyle bir karar aldılar diye. Bize “Parti kararı olarak” dediler. Evimize misafir olarak gelmiş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı karşılanması gerekiyordu. Çözüm süreciyle ilgili açıklamaları önemsiyorum. Sürecin seçime heba edilmemesi gerekiyor. Herkesin buna sahip çıkması gerekiyor. Oylar için çözüm süreci üzerinden açıklama yapılmamasını bekliyoruz.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024