Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2526 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Kasım 2015 - 11:16

ÖSYMye KPSS baskını: 3 gözaltı

Büyüt
Küçült
ÖSYMye KPSS baskını: 3

2010 yılındaki KPSSde usulsüzlük iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ÖSYMde çalışan 3 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına ÖSYMnin soru hazırlama biriminde çalıştığı öğrenilen 3 kişinin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Zanlılardan ikisinin paralel devlet yapılanmasının ÖSYM imamları oldukları iddiası inceleniyor. Zanlıların usulsüzlük yapıldığı belirlenen 2010 KPSSden sonra ÖSYMye girdikleri tespit edildi.

SAVCI, POLİSLERLE BİRLİKTE GİTTİ

KPSS soruşturmasını yürüten Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, beraberindeki polislerle birlikte Sabah saatlerinde ÖSYMye gitti. Savcılık ve mahkeme kararıyla ÖSYM Soru Hazırlama Merkezinde arama başlatılırken, 3 ÖSYM çalışanı gözaltına alındı.

2010 KPSS SORUŞTURMASI

 Soruların çalındığı iddiasıyla başlatılan 2010 KPSS soruşturması geçtiğimiz Eylül ayında tamamlanmıştı. 4 yıldır devam eden ve 4 savcı değiştiren soruşturma sonunda bin 235 sayfa iddianame hazırlandı.

Anayasal Suçlar Bürosu Savcısı Yücel Erkman tarafından hazırlanan iddianamede 55i tutuklu 230 şüpheli bulunuyor.

İddianamede örgüt lideri olarak, Fetullah Gülenin sağ kolu olduğu iddia edilen, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri firari Hanefi Sözen gösterilmişti.

İddianamade şüphelilere Suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, Resmi belgede sahtecilik, Kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırmak, Suç delilini yok etmek, Görevi kötüye kullanmak, Yasaklanan bilgileri açıklama ve temin etmek suçlamaları yöneltildi.

Örgütün yöneticisi konumundaki 9 kişi için ayrı ayrı 21 yıl, örgütün üyesi konumundaki 215 kişi için 16şar yıl, üye olmadan kopya çeken 6 kişi içinde 13er yıl olmak üzere 230 kişi için toplam 3 bin 707 yıl hapis cezası istendi.

Ayrıca ÖSYMnin eski başkanları Ünal Yarımağan ile Ali Demirin adı da KPSS iddianamesinde yer aldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024