Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 653 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Kasım 2023 - 04:01

Onlarca ABD komandosu savaş bölgesinde

Büyüt
Küçült
Onlarca ABD komandosu savaş
İsrail'e destek için devreye ABD'nin özel eğitimli komandoları da girdi. The New York Times gazetesi, ABD'nin İsrail'in esirlerin yerini tespit etmesine ve kurtarmasına yardımcı olmak için onlarca özel harekat komandosunu çatışma bölgesine yolladı.

Hamas'ın elindeki rehineleri kurtarma bahanesiyle Gazze'ye kara harekatına başlayan İsrail'e destek için ABD, onlarca özel harekat komandosu yolladı. The New York Times, komandoların; FBI, Dışişleri Bakanlığı ve ABD'nin diğer esir kurtarma uzmanlarıyla birlikte bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdığını yazdı.

Hamas'ın elinde 200'den fazla rehine var

Pentagon'un özel operasyonlarından sorumlu en üst düzey yetkilisi Christopher Maier yaptığı açıklamada, İsrail'deki Amerikan komandolarının Hamas'ın 7 Ekim'deki sürpriz sınır ötesi saldırıları sırasında ele geçirilen 200'den fazla rehinenin yerinin tespit edilmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Bunu yapmak gerçekten sorumluluğumuz

Maier Washington'da düzenlenen bir özel operasyonlar konferansında yaptığı konuşmada "İsraillilere bir dizi konuda aktif olarak yardım ediyoruz" dedi. Ana görevlerinden birinin İsrail'e Amerikalı rehineler de dahil olmak üzere rehinelerin kimliklerinin tespit edilmesinde yardımcı olmak olduğunu söyledi ve ekledi: "Bunu yapmak gerçekten bizim sorumluluğumuz"

Onlarca ABD komandosu savaş bölgesinde

Maier şu anda İsrail'de kaç ABD Özel Harekat gücünün bulunduğunu söylemekten kaçındı. Ancak diğer ABD'li yetkililer, Savunma Bakanlığı'nın 7 Ekim'de İsrail'de önceden planlanmış bir eğitim yürüten küçük bir ekibe ek olarak son haftalarda birkaç düzine komando gönderdiğini söylüyor.

Diğer ülkeler de özel birlik yolluyor

Bazı Batılı ülkeler, olası bir kurtarma operasyonuna yardımcı olmak ve vatandaşlarının İsrail ya da Lübnan'dan geniş çaplı tahliyelerine yardımcı olmak için kendi özel kuvvetlerinden küçük ekipleri gizlice İsrail'e yaklaştırdı.

Maier, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bölgedeki ABD Özel Harekat güçleri, kendi vatandaşlarımızın bulundukları yerlerden çıkmalarına ve elçiliklerimizin güvende olmalarına yardımcı olmaya hazır"





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024