Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5861 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ekim 2015 - 10:47

Öldürülen IŞİDcinin babası: İyi ki böyle olmuş

Büyüt
Küçült
Öldürülen IŞİDcinin babası: İyi ki böyle

Diyarbakırda IŞİDin hücre evlerine yapılan ve 7 IŞİDlinin öldürüldüğü operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. Diyarbakır Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 aylık çalışmayla 2 hücre evini tespit edip takibe aldı. 2 evde patlayıcı madde bulunduğu ve imal edildiği belirlenince operasyon için düğmeye basıldı. 2 hücre evine Özel Harekt ekipleri gitti. Birinci adreste Teslim ol çağrısı yapan ekipler, zorla kapıyı açıp içeriye girmek istedi. Kapı açılır açılmaz Veysel Argunağa 5 kilo TNT patlayıcı ile kendini havaya uçurdu. Patlamada girişte bulunan 2 Özel Harekt polisi şehit oldu. Argunağanın yanı sıra yanında bulunan Cahit Ölmez de öldü. Kendini patlatan Argunağanın, yanındaki Ölmezle birlikte hücre evindeki örgüt dokümanlarını yaktığı ve polisleri öldürmek için intihar saldırısı yaptığı tahmin ediliyor. Kimlikleri belirlenemeyen 2 kişinin, herhangi bir kayıt olmadığı için kimlik tespitlerinin yapılamadığı bildirildi.

BABA: İYİ Kİ DE BÖYLE OLMUŞ

Habertürk gazetesinin haberine göre, öldürülenlerden Sıddık Bünülün (42) IŞİDin Diyarbakırda hücre evlerinin sorumlusu olduğu öne sürüldü. Suudi Arabistanda bir üniversiteden mezun olduğu belirtilen 3 çocuk babası Bünülün sık sık Suriyeye gidip geldiği de tespit edildi. IŞİD içinde etkinliği bulunan Bünülün Rakka ve Telabyadda örgüt içinde infaz emirlerini veren kişi yani Rakka kadısı olduğu iddia edildi. Komutan düzeyinde olduğu öne sürülen Bünülün Bingöldeki IŞİD yapılanmasını oluşturduğu, bugüne kadar bu ilden çok sayıda kişiyi örgüte kazandırdığı, daha önce birkaç kez gözaltına alındığı belirtildi. Bingölde IŞİDe katılanların tümünün Sıddık Hoca lakabıyla tanınan Bünül tarafından örgüte gönderildiği ifade edildi. Emniyete giden baba F. Bünül, Biz de istemedik böyle olmasını. İyi ki de böyle olmuş. Eğer oğlum ölmeseydi belki masum insanlar ölecekti açıklamasını yaptı. Öldürülenlerden Serhat Seyithanoğlunun ise örgütün Telabyad ve Rakka bölgesinde komutan düzeyinde olduğu iddia edildi.

Öldürülen ve kimliği belirlenen 5 kişinin aileleri, Diyarbakır Emniyetine gidip cesetleri fotoğraf üzerinden teşhis etti. Veysel Argunağanın babası cesedin oğluna ait olduğuna emin olmadığını belirtince, DNA testi için kendisinden kan örneği alındı. Ailelerin daha sonra emniyette ifadelerine başvuruldu.

BREMENDE KANDIRILMIŞ



Veysel Argunağanın 2013te Almanyanın Bremen kentinde bir dönercide çalışırken IŞİDle temasa geçtiği ve örgüte katılmak için Türkiyeye döndüğü öne sürüldü. Mart 2014te Bingölden IŞİDe katıldığı belirtilen Argunağanın babası A. Argunağa, oğluyla ilgili şu bilgileri verdi: Oğlum 2012de Bingöl Üniversitesinin 2 yıllık elektronik bölümünü bırakıp çalışmak için İtalyaya gitti. 1 yıl burada çalışıp ardından Almanyaya gitti. 1 yıl da orada çalışıp Bingöle döndü. Mart 2014te bana Baba ben Suriyeye gideceğim dedi. Ertesi gün işten döndüğümde yoktu. Oğlumu ihbar ettim. Yakalayıp bana teslim ettiler. Bir daha kaçtı. Bingöl Emniyetine oğlumun Suriyeye gitmek için evden kaçtığını bildirdim. Sonra beni telefonla arayıp Baba ben Özgür Suriye Ordusuna katıldım dedi. Sonra bu aramalar da kesildi. Oğlum Veyselin Diyarbakırdaki IŞİDe yönelik çatışmada öldürüldüğünü öğrendim. Zazayız. Benim ne işim olur IŞİDle, PKKyla.

Ölen Cahit Ölmezin ağabeyi Y. Ölmez ise kardeşinin 2-3 ay önce Çalışmaya gidiyorum diye evden çıktığını, bir daha haber alamadıklarını belirtti.

Habertürk





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024