Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2306 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Ocak 2016 - 16:46

Öcalanın sekreteryası dağıldı!

Büyüt
Küçült
Öcalanın sekreteryası

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, PKKlı mahkûmlardan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaşa gönderilen postanın ayrıldılar yazısı ile iade edilmesinden sonra müvekkillerinin İmralıdan gönderildiğinin ortaya çıktığını anlattı.

ÖCALANIN SEKRETERYASI OLACAKLARDI


İmralı Adasındaki cezaevine çözüm süreci sırasında Abdullah Öcalana sekreterya görevi yürütmesi için Türkiyenin değişik cezaevlerinden buraya gönderilen 5 PKKlı mahkûmdan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaşın 26-27 Aralık tarihlerinde Silivri Cezaevine nakledildiklerini avukatlarının tesadüfen öğrendiği ortaya çıktı.

Bu PKKlı hükümlülerin avukatlarından Rezan Sarıca, Gündem gazetesinin belli aralıklarla İmralı Cezaevindeki PKKlılara posta gönderdiğini belirterek, Kuran ve Arkaşa giden postaların, buradan ayrıldılar notu ile iade edildiğini kaydetti.

Sarıca, 26-27 Aralık tarihlerinden İmralıdan Silivriye gönderilen Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaşın bu nakillerini 4 Ocakta öğrendiklerini söyledi. Avukat Rezan Sarıca, şunları söyledi:

Buradaki arkadaşların avukatları olarak ne bizlere, nede ailelerine haber verilmeden bu sevk gerçekleştirilmiş. Silivri Cezaevine giderek buraya sevk edilen iki müvekkilimiz ile görüşmek istedik, ama görüştürmediler. İmralı Cezaevi yetkilileri diğer 3 müvekkilin halen İmralıda olduğunu söylediler. Başta müvekkilimiz sayın Öcalanın durumu olmak üzere diğer müvekkillerimiz ile ilgili bilgi alamıyoruz. Adalet Bakanlığından açıklama bekliyoruz dedi.

İMRALIDAKİ SEKRETERYADA KİMLER VARDI?

Abdullah Öcalanın yanına 15 Mart 20015 tarihinde PKKlı mahkumlar Ömer Hayri Konar, Nasrullah Kuran, Çetin Arkaş ve Veysi Aktaş ile birlikte gönderilen Mehmet Sait Yıldırım, burada bir hafta kaldıktan sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle Bolu Cezaevine nakledildi. Yıldırımın yerine ise, PKKnın üst düzey sorumlularından olan ve 2004 yılında Suriye yönetimi tarafından yakalanarak Türkiyeye teslim edilen Hamili Yıldırımın gönderildi. Öcalanın yanına gönderilen PKKlıların çarptırıldıkları cezalar ve yattıkları süreler şöyle:

* Hamili Yıldırım (İmralıda): 1980de Elazığda yakalanarak cezaevine girmiş ve 16 yıl sonra tahliye olduktan sonra yasadışı yollardan Suriyeye gitmişti. 1997de PKKnın sözde Dersim Eyalet Komutanı olarak Tunceliye gönderilen Yıldırım, 2002de Kürdistan Özgürlük ve Demokrası Kongresini (KADEK) Rusya sorumluluğuna getirildi. 2004 yılında PKKnın Hatay ve Akdeniz Bölge sorumlusu olarak Amanos dağlarına gitmek üzerine Suriyeye giden Hamili Yıldırım, Türkiyeye geçerken 15 kişiyle yakalandı. Malatya 3üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması iki yıl süren Yıldırım, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Hamili Yıldırım, Mehmet Sait Yıldırım yerine İmralı Adasına gönderildi.

* Ömer Hayri Konar (İmralıda):
Elazığ nüfusuna kayıtlı, 50 yaşında. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. 13 yıldır cezaevinde. PKKnın 2000- 2002 yıllarında Suriye ve Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde etkin olabilmek için girdiği yeni yapılanmada görev aldı. Abdullah Öcalana yakın isimler arasında yer alan Konar, Suriyede yakalanarak Türkiyeye teslim edildi.

* Veysi Aktaş (İmralıda):
Diyarbakır nüfusuna kayıtlı, 46 yaşında. 21 yıldır cezaevinde. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.

* Mehmet Sait Yıldırım (Bolu cezaevi):
Bingöl Karlıova İlçesi nüfusuna kayıtlı, 63 yaşında. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. 18 yıldır cezaevinde. Almanyadan örgüte katıldı, Bekaa Vadisinde kaldı, 1987de PKKnın Düseldorf davasından yargılandı. 15 Mart 2015 tarihinde İmralı adasına nakledildi ve sağlık sorunu nedeniyle bir hafta sonra Bolu cezaevine gönderildi.

* Çetin Arkaş (Silivri cezaevi): Diyarbakır Çınar İlçesi doğumlu, 44 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKKnın cezaevleri sorumlularından. Arkaş, 26- 27 Aralık 2015 tarihlerinde İmralıdan Silivri cezaevine nakledildi.

* Nasrullah Kuran (Silivri Cezaevi): Siirt nüfusuna kayıtlı, 47 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKKnın cezaevleri sorumlularından. Kuran, Çetin Arkaş ile birlikte 26- 27 Aralık 2015 tarihlerinde İmralıdan Silivri cezaevine nakledildi.

Ferit ASLAN / DİYARBAKIR / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024