Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2441 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Ocak 2016 - 13:03

Niğdedeki IŞİD davası ertelendi

Büyüt
Küçült
Niğdedeki IŞİD davası

Niğdenin Ulukışla İlçesinde 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyesi Alman vatandaşı Benyamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakirinin de aralarında bulunduğu 4ü tutuklu, 2si firari 11 sanığın yargılandığı dava yine ertelendi. 

7 Ekim 2015 tarihindeki duruşmada dava 20 Ocak 2016  tarihine (Bugüne) ertelenmişti. Dava bu defa, olay sırasında yaralananların duyu kaybı olup olmadığının tespit edilmesi için gereken süre nedeniyle 17 Mart tarihine ertelendi...

 

NİĞDEnin Ulukışla İlçesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Türkiyede düzenlediği ilk kanlı eylemde 1 polis ve 1 askeri şehit edip, 8 kişiyi yaralayan 3 tutuklu sanığın yüzleri, ilk kez bugünkü duruşmada görüntülü sistemde net olarak gösterildi. Mahkeme Başkanı Onur Yerdelen, şehit yakınlarına, Kalbiniz rahat olsun, bir takas lafı aldı başını gidiyor. Sanıklar işte huzurunuzda, suçlu çıkarlarsa cezalarını çekecekler dedi.

MAHKEME BAŞKANI: BİR TAKAS LAFI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

IŞİD tarafından Irakta rehin tutulan 49 Türk vatandaşının 20 Eylül 2014te serbest bırakılması karşılığında takas olarak kullanıldığı iddia edilen ve daha önceki duruşmalarda yüzleri kamerada net olarak görülemeyen sanıklar Benyamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakirinin yerlerini mahkeme Başkanı Onur Yerdelen bir kaç kez şehit yakınlarına sorarak değiştirdi. Sık sık şehit yakınlarına Yüzlerini iyi görebiliyor musunuz? diye sorarak sanıkların yüzlerinin net görünmesini sağlayan Başkan Onur Yerdelen, Kalbiniz rahat olsun. Bir takas lafı almış başını gidiyor. Yine bugün bir yerde yazmışlar. Sanıklar, işte burada huzurda. Sanıklar suçlu çıkarlarsa cezalarını çekecekler dedi.

KONUŞMADILAR

Daha sonra Reyhanlı ve Yayladığından tutuksuz sanıklar SEGBİS sistemiyle ifade verdi. Bazı askerler de görgü tanığı olarak duruşmaya gelip saldırıyı anlattı. Tutuksuz taksici sanıklar, ifadelerinde katil zanlısı IŞİD militanlarına bilerek ve isteyerek yardım etmediklerini ileri sürdü. Mahkeme heyetinin diğer sanık ve tanıkların ifadeleriyle ilgili bir diyecekleri olup olmadığını sorduğu tutuklu 3 sanık hiç bir soruya yanıt vermedi. Benyamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri, mahkeme başkanının sorulara neden cevap vermedikleri yönündeki sorulara da yanıt vermedi. Mahkeme heyeti, saldırıda yaralanan mağdurların organ kaybı olup olmadığı yönündeki raporların beklenmesi için duruşmayı 17 Marta erteledi.

AVUKAT: TAKAS İDDİASIYLA İLGİLİ KAFAMIZDA SORU İŞARETİ KALMADI

Duruşma çıkışında açıklama yapan Avukat Ali Çil, ilk kez tutuklu sanıkların yüzlerinin net olarak göründüğünü, kafalarında takas iddialarıyla ilgili herhangi bir soru işaretinin kalmadığını söyledi.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRMIŞLARDI

Türkiyedeki somut IŞİD eylemi olarak bilinen saldırı, Niğdenin Ulukışla İlçesinde 20 Mart 2014te meydana geldi. K.Ö.nün yönetimindeki taksi ile İstanbula gitmek üzere Hataydan yolan çıkan Benyamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri, Ulukışla-Adana Otoyolunun Gedeli viyadüğündeki rutin yol kontrolünde taksiyi durdurmak isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açarak Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çobanı şehit edip 7 asker ve yolcu otobüsündeki bir kişiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşarı da öldürerek kaçmıştı.

TEDAVİ İÇİN DOKTORA GİDİNCE YAKALANMIŞLARDI

Çatışmada yaralan ve tedavi için Eminlik Köyündeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna giden teröristlerden 2si burada, diğeri de Köşkönü Köyünde yakalandı. Teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda yapılan aramada 3 kalaşnikof, 3 tabanca 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi. IŞİD terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen ve Ankaraya gönderilen teröristler, sorgularının ardından sevk edildikleri Ankara 9uncu Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024