Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5413 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Şubat 2017 - 13:58

Murat Karayılanın sağ kolu Nusaybinde öldürüldü

Büyüt
Küçült
Murat Karayılanın sağ kolu Nusaybinde
Mardinin Nusaybin ilçesinde PKKya yönelik operasyonda, örgütün lider kadrosundan Murat Karayılanın yakın korumalığını yapan Behzat kod adlı PKKlının da öldürüldüğü öğrenildi.

Mardinin Nusaybin ilçesinde PKKya yönelik operasyonda öldürülen batı illerinde düzenlenen saldırıları organize ettiği, asker ve polis noktalarında keşif yaptığı tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 11 Şubat a Nusaybin ilçesinin Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Kuruköy, Ömerli in Sulakdere ve Aytepe ile Artuklu un Yardere ve Ahmetli mahallelerinde PKKya yönelik başlatılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir operasyonu sürüyor.

Polis ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, Nusaybin ilçesine bağlı Kuruköyde tespit edilen ve etkisiz hale getirilen PKK ın sözde 2 üst düzey mensubu teröristin batı illerinde düzenlenen terör saldırılarını organize ettiği öğrenildi.

PKK ın Türkiye sorumlularından Behzat ve yardımcısı Rojhat kod adlı teröristlerin yapılan incelemelerde batı illerinde asker ve polis noktalarında saldırı için keşif yaptığı belirlendi.

Behzat kod adlı PKKlının, PKK ın elebaşılarından Murat Karayılanın yakın korumalığını yaptığı, en önemli ve güvendiği isimlerin başında yer aldığı tespit edildi.

Akdeniz metropol sorumlusu da ondan talimat alıyordu

Adanada tutuklanan PKK ın Akdeniz metropol sorumlusu Halo Dayı kod adlı Eyüp Ç in, Mardinin Nusaybin ilçesinde dün gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirilen örgütün üst düzey iki mensubundan Behzat kod adlı teröristen talimat aldığı belirlendi.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Mardinden Antalyaya kadar olan bölgede PKK ın sorumlusu olduğu belirlenen Eyüp Ç in, Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik başlatılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir Operasyonu da dün ölü ele geçirilen örgütün üst düzey iki mensubuyla irtibatlı olduğu ortaya çıktı.

Eyüp Ç in, özellikle terör örgütünün sözde Türkiye sorumlularından Behzat kod adlı PKKlıdan talimat aldığının tespit edildiği öğrenildi.

PKK ın elebaşılarından Murat Karayılanın yakın korumalığını yaptığı, en önemli ve güvendiği isimlerin başında yer aldığı belirtilen Behzat kod adlı teröristin, Akdeniz bölgesindeki terör saldırılarını Eyüp Ç. üzerinden yürüttüğü iddia edildi. 

Karayılan,pkk,operasyon,çatışma,öldürldü

REKLAM



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024