Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2531 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2015 - 12:44

Mülteciler için Sakız da Görüşme

Büyüt
Küçült
Mülteciler için Sakız da
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çiprasın mülteci krizini görüşmek üzere 2016 ın ilk haftalarında Sakız Adası da buluşacağı öğrenildi.

BBC Türkçede yer alan habere göre Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Yunan televizyon kanalı Mega TVye verdiği röportajda Sakız Adası da bir araya gelip deniz yoluyla İzmire hep birlikte geçmeyi planlıyoruz. Böylece Ege in iki kıyısını da görebileceğiz dedi.

Dışişleri Bakanı mini zirve olarak tanımladığı görüşme için henüz tarih belirlenmediğini de ifade ederken Şubat ayının başında olabilir yorumunu yaptı. 


Kasım ayında Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında imzalanan eylem planı kapsamında Türkiye maddi destek, üyelik sürecinde canlanma ve ABye vizesiz giriş konusunda ilerleme karşılığında mülteci akınına karşı sınırların daha etkin denetimini sağlama taahhüdünü vermişti.


AByle varılan anlaşma kapsamında bugün Türkiye ile müzakerelerde Ekonomik ve Parasal Politika başlığı görüşmeleri başlatılacak. Bu başlık, son iki yıl içerisinde AB müakerelerinde görüşmeye açılan ilk fasıl olacak.

Yunan Dışişleri Bakanı Kotzias, Yunan adalarına gelenlerin sadece Suriyeliler olmadığının altını çizerek, Faslılar, Cezayirliler 50 euroya aldıkları biletlerle İstanbula uçuyor [...] Bu kişilerin havalimanlarından çıkışına izin verilmemeli dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024