Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 846 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2023 - 06:38

MSB'den Tuzla Piyade Okulu Açıklaması

Büyüt
Küçült
MSBden Tuzla Piyade Okulu
10 Kasım'da Tuzla Piyade Okulu'nda teğmenler arasında Atatürk fotoğrafı tartışması yaşanması ve ardından askerler arasında arbede çıktığı iddialarına ilişkin MSB'den açıklama geldi. Açıklamada, olaya sebebiyet veren personelin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

10 Kasım günü Tuzla Piyade Okulu'nda bir teÄŸmen iÄŸnesi olmadığı gerekçesiyle yakasına Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoÄŸrafını takmadı. Daha sonra birlik komutanı yüzbaşı, teÄŸmene iÄŸne veriyor ve Atatürk'ün fotoÄŸrafının yakaya takılmasını saÄŸladı. Ancak bu durumdan rahatsız olan bazı teÄŸmenlerin, fotoÄŸrafı takmayan teÄŸmenle arbede yaÅŸandığı iddia edildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDÄ°

Büyük yankı uyandıran olayın ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya iliÅŸkin bir açıklama yapıldı. Metinde ÅŸu ifadeler yer aldı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde üstlenmiÅŸ olduÄŸu tüm görevleri büyük bir azim, kararlılık ve baÅŸarıyla yerine getirmektedir. Binlerce yıllık köklü bir geçmiÅŸe ve geleneÄŸe sahip kahraman ordumuzun ve askerliÄŸin temeli disiplin üzerine kurulmuÅŸtur. Türk Silahlı Kuvvetleri Ä°ç Hizmet Kanunu Madde 13'te belirtildiÄŸi üzere "Disiplin: Kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat ve astının ve üstünün hukukuna riayet demektir. AskerliÄŸin temeli disiplindir."

"DERHAL SORUÅžTURMA BAÅžLATILDI"

ÖnceliÄŸi müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; temel deÄŸerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askerî hiyerarÅŸiyi bozan, bozabilecek hiçbir kiÅŸi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceÄŸinden en ufak bir ÅŸüphe duyulmamalıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedî baÅŸkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, sonsuzluÄŸa uÄŸurlanışının 85'inci yıl dönümünde Piyade Okul Komutanlığında vuku bulan hadiseye iliÅŸkin, disipline aykırı her olay ve durumda olduÄŸu gibi, adli soruÅŸturmaya ilave olarak derhâl idari soruÅŸturma baÅŸlatılmıştır.

Ä°lgili mevzuat çerçevesinde millî anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda günün anlam ve önemine uygun ÅŸekilde davranmak disiplinin bir gereÄŸidir. Mevzuata uygun davranmamak nasıl disiplinsizlik ise buna karşı görev, yetki ve sorumluluÄŸu dışında suç teÅŸkil edecek nitelikte müdahale etmek ya da davranışta bulunmak da disiplinsizliktir.

"OLAYI BAÅžLATAN PERSONEL GEÇÄ°CÄ° OLARAK GÖREVDEN UZAKLAÅžTIRILDI"

Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu Madde 29'daki "Disiplinsizlik veya suç teÅŸkil edebilecek bir fiili nedeniyle hakkında yapılan inceleme ve araÅŸtırmanın emniyetli ve sıhhatli olarak devam etmesi amacıyla, görevi başında kalmasında sakınca görülecek subay, astsubay, uzman erbaÅŸ veya sözleÅŸmeli erbaÅŸ ve erler idari izinli sayılarak görevinden geçici olarak uzaklaÅŸtırılabilir." amir hükmü uyarınca, olaya sebebiyet veren personel hakkında Geçici Görevden UzaklaÅŸtırma Kararı alınmıştır.

Bu olayla ilgili olarak kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan durumun aksine, henüz tesis edilmiÅŸ nihai bir disiplin iÅŸlemi bulunmamaktadır. Yüksek Disiplin Kurulu süreci ve adli soruÅŸturma tamamlanıncaya kadar bu konuyu farklı noktalara çekmek, eÄŸer bilgisizlikten kaynaklanmıyorsa, kamuoyunda olumsuz algı yaratarak Türk Silahlı Kuvvetlerine zarar verme amacı taşımaktadır."

 

MSB'den Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk rozeti tartışmasına iliÅŸkin açıklama: Olaya sebebiyet veren personel görevden uzaklaÅŸtırıldı

 

Tuzla Piyade Okulu , Rozet ,Tartışma ,Milli Savunma Bakanlığı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024