Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2091 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Temmuz 2015 - 15:42

Mitingi bombalayan IŞİDlinin annesi konuştu

Büyüt
Küçült
Mitingi bombalayan IŞİDlinin annesi

Diyarbakırda, 5 Haziranda HDPnin İstasyon Meydanındaki mitinginde, alandaki iki ayrı noktaya yerleştirilen bombalar cep telefonu düzeneği ile patlatılmıştı. Olayda 4 kişi hayatını kaybederken 10u ağır olmak üzere 150den fazla kişi yaralanmıştı.

Olayın faili olarak Gaziantepte yakalanan Orhan Gönder tutuklanmıştı. Gönderin annesi IŞİDe katılan oğlu için verdiği mücadeleyi anlattı. 

Namazımı kılarım ancak imamların Kurandaki bazı ayetlerle ilgili yanlış yaptıklarını düşündüğümden arkalarında namaz kılmam diyen miting bombacısı Orhan Göndernin annesi Hatice Gönder ve babası Mustafa Gönder Adıyamanda yaşıyor.

Hürriyete konuşan aile, oğullarının IŞİDe katılması ve bombalı saldırıdan dolayı büyük üzüntü yaşıyor. Cezaevindeki oğlunu görmeye gitmeyen Hatice Gönder, 2014te oğlum namaz kılmaya başladı. Kıyafeti değişti, sakal bıraktı sözleriyle anlatıyor oğlundaki değişimi.

IŞİDe katılan oğlunu geri getirmek için yollara düşen hatta Tel Abyada gitmeye çalışan anne, şöyle devam ediyor:

SINIR BOYUNDA OĞLUMU ARADIM

Oğlumdaki değişikliğin sebebini öğrenmek için durumunu çok araştırdım. Kiminle takıldığını öğrenmeye çalıştık. Ancak bir şey bulamadık. Sonra emniyete başvurduk. İfadesini alıp bıraktılar. 13 Ekim 2014 tarihinde pazartesi akşamı saat 19.00da oğlum kayboldu. Ardından emniyete ve valiliğe tekrar başvurdum. Anne-baba olarak aramadığımız yer kalmadı.

Sınır boyunda Hataydan Akçakaleye kadar oğlumu aradım. Hatta Akçakaleye iki kez gittim. Bir kere 6 gün, bir kere 3 gün Akçakalede kaldım. Akçakale Emniyet Müdürlüğüne başvurdum. Oğlumun resmini Akçakale Emniyet Müdürlüğüne verdim. Orada birkaç kişi oğlumun Akçakalede yemek yediğini, orada tıraş olduğunu bile söyledi.

 

KAFEDE IŞİD BAYRAĞI VARDI  Paging.create(2, 1);





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024