Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1947 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ocak 2016 - 14:12

Mısır sürgün Meclisi İstanbulda toplandı

Büyüt
Küçült
Mısır sürgün Meclisi İstanbulda
Mısırda darbeci yönetime bağlı meclisin toplandığı gün, darbeyle iktidardan indirilen Müslüman Kardeşlerin öncülüğündeki muhalifler de aynı gün İstanbulda ‘alternatif meclis oturumu düzenledi

Mısırda 2012den bu yana ilk defa Cumartesi günü toplanan Halk Meclisi in başkanlığına darbeci Abdulfettah el Sisiye yakın isimlerden Ali Abdilal seçilirken, Müslüman Kardeşlerin başını çektiği muhalifler de aynı gün İstanbulda ‘alternatif meclis oturumu düzenledi.

Müslüman Kardeşlerin önderliğindeki Mısırlı muhalifler ise, Sürgünde Mısır Meclisiyle eşzamanlı olarak önceki gün İstanbulda toplandı.

Toplantıya Mısırda yasaklı olan Müslüman Kardeşlerin siyasi kanadı ‘Hürriyet ve Adalet Partisi başta olmak üzere ABDden Sudana kadar farklı ülkelerde yaşayan Mısırlı siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan ‘Sürgünde Mısır Parlamentosu Başkanı Cemal Haşmet, Mısırdaki meclisin tüm Mısırlıları temsil etmediğini, bu nedenle de bu meclisi tanımadıklarını söyledi.

Haşmet, “Mısırın meşru ve yasal parlamentosu Mısırda değil, burada toplanan parlamentodur. Mısırda devrimden sonra düzenlenen özgür seçimler sonucunda 32 milyon insan bu parlamentoyu seçmişti. Amacımız, askeri darbe tarafından Mısır halkının elinden alınan haklarının ve isteklerinin yeniden elde edilmesidir” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024