Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2033 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Mart 2015 - 14:09

Meriçin debisi yeniden yükseldi

Büyüt
Küçült
Meriçin debisi yeniden

Meriç Nehrinin debisi yeniden yükseldi. Bulgaristandaki sağanakların kar erimelerine yol açması sonucu Arda Nehrinin kaynağındaki yükselmesi, Meriçin Edirneden geçen debisini de etkiledi. Şubat ayında son 31 yılın en yüksek debisine ulaşarak taşan Meriç Nehri, bu ay ikinci kez taşkın seviyesine yükseldi.

24 saatte 200 metreküp/saniye artan debi 1340 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Debideki artış nedeniyle eski karakol binası olarak da bilinen nehir kenarındaki Edirne Belediyesinin işlettiği Protokolevi Çay Bahçesinin bahçe kısmına kadar çıkan nehir suları, Bosnaköy köyü taraflarında da kısmen tarım arazilerine yayıldı.

YARINDAN İTİBAREN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Tunca Nehrinin suları da debinin yükselmesiyle Sarayiçi adası ve Edirne Sarayı kalıntılarına yeniden yayılmaya başladı. Adaya geçişin sağlandığı Fatih, Kanuni köprüleri ile Yeniimaret Mahallesini kente bağlayan Saraçhane ve Yalnızgöz köprüleri de kısmen nehir suları dolduğu için trafiğe kapalı tutuluyor. Karaağaç Mahallesi ve Yunanistana giderken kullanılan Tunca Köprüsünün giriş ve çıkışına nehir suyu birikmesi nedeniyle özellikle küçük araç sürücüleri geçişte zorlanıyor. Devlet Su İşleri, Edirne Belediyesi ve trafik ekipleri köprü başlarında görev yapıyor. Meteorolojik duruma bağlı olarak Bulgaristandaki yağışların kesilmesi ve Edirnede de sağanak görülmemesi halinde debilerin yarından itibaren düşmesi bekleniyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024