Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1695 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2015 - 06:22

Mehmet Görmez ilk kez açıkladı: Cemaat bana Gülenin bedduasını...

Büyüt
Küçült
Mehmet Görmez ilk kez açıkladı: Cemaat bana Gülenin
Güncel Haberleri › Mehmet Görmez ilk kez açıkladı: Cemaat bana Gülenin bedduasını... haberi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, paralel yapı tarafından neden hedef alındığını ilk kez açıkladı. Görmez, Fethullah Gülenin bedduasıyla ilgili kendisinden istenen fetvayı vermediği için hedefe konulduğunu belirtti.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 17-25 Aralık süreci sonrası cemaatle yaÅŸadığı diyalogları ilk kez kamuoyuyla paylaÅŸtı. Fethullah Gülenin polislere yönelik operasyon sonrası yaptığı duanın mülâane deÄŸil beddua olduÄŸunu söyleyen Görmez, beddua olmadığı konusunda açıklama yapılması için baskı yapıldığını; ancak bunu kabul etmediÄŸini söyledi. 
 
Prof. Dr. Mehmet Görmez, 17-25 Aralık süreci sonrası Diyanet e yaÅŸananları ilk kez paylaÅŸtı. Veyis AteÅŸin paralel yapı iddialarıyla ilgili sorularını cevaplayan Görmez, hareketin lideri olan Fethullah Gümlenin Diyanetin kürsülerindeki vaazlarıyla bu hareketi inÅŸa ettiÄŸini ve bir dönem milletin de gruru olduÄŸunu söyledi.

Cemaatin güç tutkusu nedeniyle bu ülkenin yakın geçmişinin en acı olayının yaşandığını anlatan Görmez o dönemde yaşananları da şöyle anlattı;

Bu ülkenin tarihinde çok acı bir olay yaÅŸandı. Åžimdi hareketin kendisi, lideri Diyanetin kürsülerinde bu hareketi inÅŸa etti. Toplumun saygı duyduÄŸu bir insandı. Hareketin kendisi de bu milletin gruruydu. En çok Ä°slam dini bundan zarar gördüğü için çok yaralıyıcıdır.
 
CAMÄ°DE CEMAAT BÖLÃœNMESÄ°N Ä°STEDÄ°K 
 
Dini ve ahlaki yönü var. Benim şu cümlelerimi, Diyanet İşleri Başkanı olarak değil samimi bir insan olarak dinlesinler. İslam bundan zarar görmesin diye, nasıl çırpındığımızı bir arkadaşlar bilir bir de Allah bilir.
 
Camide cemaati bölmesin diye çabaladık. Hayatta olan Diyanet İşleri Başkanları ile biri hariç hepsiyle görüştük. O güç tutkusu öne geçti ve 40 yıllık emek heba oldu. O muhabbet fedaisi olarak gördügümüz insanlar öfke fedaisine dönüştü. Bu kurumun tarihinde, karşılaştığı en zor olaydır.
 
MÄ°LLETE VERDİĞİNÄ°Z SÖZÃœ TUTACAKSINIZ 
 
Özellikle dini ve ahlaki açıdan biz bunun doğru olmadığını söylemek zorundayız. Eğer siz bir topluma sadakalarıyla bir yapı kurduysanız, bir tahütte bulunmuşsunuzdur. Eğer ektiği pancarın gelirinin yarısını size vermişse, bu söze sadık kalacaksınız. Siz bunu bir güce kavuşturmaya çalışırsanız bu doğru değildir.
 
RÃœYALAR ÃœZERÄ°NE Ä°NÅžA EDEMESSÄ°NÄ°Z 
 
Kuran ve sünnet bellidir. Siz hakikati bir insanın tekeline veremessiniz. Siz dini rüyalar üzerine inÅŸa edemessiniz. siz günlük hayatınızı, birilerinin gayipten verdiÄŸi haberler Ã¼zerine inÅŸa etemessiniz. Bütün bunlara girmekte çok zorlandık. Devlet erki bu konuda üzerimize düşeni yapmadığını düşünmektedir kısmen de doÄŸrudur. Ancak Diyanet, italafın camiye girmemesi için elimizden geleni yaptık.
 
KardeÅŸlik hutbesi okutuyoruz o zor zamanlarda, hırsızlıktan bahsedin diye ayaÄŸ akalkıp eleÅŸtirdi. Din zarar görmesin diye çok uÄŸraÅŸtı. Zaten eve girdi, kardeÅŸ kardeÅŸle konuÅŸmuyor. Aile bütünlükleri bozuldu. 
 
MÃœLAANE DEĞİL BEDDUADIR 
 
Beddua olmadığı konusunda açıklama istediler. Bizzat geldiler hatta bir kaç koldan. Nedir bu açıklayın dediler, beddua olmadığını söylememi istediler. Bir kaç satır da olsa açıklama yapmamı söylediler.
 
O söylenenlerle yapılanların hiçbir alakası yok. Peygamber efendimizin okuduğu bedduadır bu. Diyaneti yanlarına almaya çalıştılar; ancak olmayınca da üzerimize geldiler.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024