Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2261 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Haziran 2015 - 15:51

Mehmet Baransu için ikinci tutuklamaya ret

Büyüt
Küçült
Mehmet Baransu için ikinci tutuklamaya

Balyoz Davasında kumpas iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçen mart ayında tutuklanan Mehmet Baransu, hakkında Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama ve Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında avukatıyla birlikte ifade verdi.

Soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılıp yetkisizlik kararı ile Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği öğrenilirken Baransu Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Bürosu savcısı İsmail Değirmenci tarafından yürütülen soruşturma kapsamında cezaevinden getirildi.

Baransu ifade verdikten sonra tutuklanması istemiyle Anadolu 3. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

MİT SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan Baransuya destek için adliye bahçesinde çok sayıda kişi toplandı.

Mehmet Baransunun avukatı Sercan Sakallı soruşturma dosyasında kısıtlama kararı olduğunu belirterek, 2011 yılında Taraf gazetesinde Uluderede 34 vatandaşın katledildiği olayla ilgili yazmış olduğu yazılar nedeniyle az önce ifade verdik.

Uludere olayının aydınlatması için çok önemli vazife gören yazıları bir suç olarak değerlendirip, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yaklaşık 2 ay önce bir suç duyurusunda bulunuyor.

Suç duyurusunun temel maddesi devletin gizli belgelerini temin Savcı bey tutuklanması istemiyle İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti dedi.

Baransunun eşi Nesibe Baransu ise Süreci hep beraber yakından takip ederek göreceğiz. Herkese de çok teşekkür ediyorum diye konuştu. 

Bu açıklamadan bir süre sonra konu hakkındaki kararını açıklayan mahkeme. Baransu hakkındaki tutuklama talebini reddetti.

MART AYINDA TUTUKLANMIŞTI

Balyoz davasına kumpas iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, davaya dayanak oluşturan belgeleri temin etme, tahrip etme ve amacı dışında kullanma iddiasıyla gözaltına alınan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu 2 Martta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Arzu KAYA / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024