Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1566 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Kasım 2015 - 15:12

Mehmet Ayvalıtaş davası 2016ya ertelendi

Büyüt
Küçült
Mehmet Ayvalıtaş davası 2016ya

İstanbuldaki Gezi Parkı eylemleri sırasında Mehmet Ayvalıtaşın trafik kazasında ölümüne ilişkin 2 kişinin taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 15er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Görkem Demirbaş ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, kazada ölen Mehmet Ayvalıtaşın babası Ali Ayvalıtaş da hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Selçuk, 14 Ekim tarihinde olay yerinde yapılan keşif kapsamında bilirkişilerden istenen raporun mahkemeye ulaşmadığını tutanağa geçirdi.

Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Sevgi Evren Köroğlu, sanıklar Cengiz Aktaş ve Görkem Demirbaşın tutuklanmalarını talep ederek, şunları söyledi:

Bu sabah adliye bahçesinden içeri girişte kapılar kilitlenmiştir. Avukat ve personel dışında duruşmayı izlemek için gelenler içeri alınmamıştır. Duruşmanın aleniyet ilkesi ihlal edilmiştir. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınmasını gerektirir herhangi bir kalabalık veya kitle mevcut değildir ve taşkınlık yoktur. Ayrıca duruşma salonuna önlem olarak silahlı polis memuru girmiştir ve müdahalemiz üzerine salondan çıkarılmıştır. Bu durumlar mahkemenizi şüpheye düşürmektedir.

Müşteki avukatlarından Rana Genişkaya da bilirkişilere raporlarını hazırlamaları için 20 günlük süre verildiğini kaydederek, Bilirkişiler bu süre içinde raporlarını hazırlamamışlardır. Bu nedenle bilirkişilere cezai yaptırım uygulanacağına dair ihtarda bulunulmasını ve raporlarını sunmaları için kesin süre verilmesini istiyoruz diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanıklar Cengiz Aktaş ve Görkem Demirbaşın tutuklanmaları talebini reddederken, raporlarını gelecek celseye kadar sunmaları için bilirkişilerin adına davetiye çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

ADLİYE ÇIKIŞI AÇIKLAMA

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Mehmet Ayvalıtaşın babası Ali Ayvalıtaş, adliye binasına girişi sırasında sıkıntı yaşadığını belirterek, Beni tanıdıkları için içeri alıyorlar ama ailemi almıyorlar. Bize öyle bir zulüm yapıyorlar ki biz bunu hak etmiyoruz. Biz evlatlarımızı verdik dedi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 2 Haziran 2013 gecesi, Ümraniye 1 Mayıs Mahallesinde düzenlenen eylem sırasında aralarında Mehmet Ayvalıtaş ile kuzeni Seyit Kartalın da olduğu bir grubun yolu trafiğe kapatmak istediği kaydediliyor.
Sanık Görkem Demirbaş ile sanık taksi şoförü Cengiz Aktaşın kullandıkları araçların fren yapmalarına rağmen çarpıştığı belirtilen iddianamede, kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaşın aracın altında kalarak yaşamını yitirdiği, Seyit Kartalın ise yaralandığı anlatılıyor.

İddianamede, Demirbaş ile Aktaş hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024