Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1896 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2015 - 13:56

Meclisin gazeteci vekilleri

Büyüt
Küçült
Meclisin gazeteci

Parlamento yıllardır her meslekten siyasete ilgi duyanların hayalindeki yerlerden biri. Bu hayali kuranlar arasında gazetecilerin çokluğu da dikkat çekmişti. Aralarında Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Markar Eseyanın da bulunduğu gazeteciler Meclise vekil olarak girme hakkı elde etti. Sabah yazarı Mahmut Övur, televizyon programcısı Tayfun Talipoğlunun da aralarında bulunduğu isimler ise Meclise giremedi. 3 partiden yaklaşık 13 gazeteci seçim sonucunda vekil olarak Meclise girme hakkı elde etti. İşte kazanan ve kaybeden gazeteci adaylar:



CHPNİN GAZETECİ VEKİLLERİ

CHP İstanbul 2. bölge 7. sıradan aday olan Enis Berberoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre Meclise girdi. İstanbul 1. Bölge 4. sıradan aday olan Barış Yarkadaş, Eskişehirden aday olan Utku Çakırözer, İzmirden aday olan Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, İstanbul 3. Bölgeden aday olan Eren Erdem CHPden vekil olarak Meclise girmeyi başardılar.



CHP Aydın 5. sıradan milletvekili adayı olan Tayfun Talipoğlu, İstanbul 2. Bölge 14. sıradan aday olan Çiğdem Anad, İstanbul 1. Bölge 19. sıradan aday olan Mustafa Can Ataklı,20. sıradan aday olan Necdet Saraç ile Orhan Bozkurt,Fatma Ulubey, Şaban Sevinç ve Muzaffer Yiğitbaşı ise CHPden aday olup kazanamayan isimler oldu.



AKPNİN GAZETECİ VEKİLLERİ


AKPden milletvekili adayı olup gazeteciler Muhsin Kızılkaya Mersin, Markar Esayan İstanbul 2. Bölge, Mehmet Metiner 3. Bölge, Hüseyin Yayman ise İstanbul 1. Bölgeden vekil seçildi. Şamil Tayyar Gaziantep, Orhan Miroğlu ise Mardinden vekil seçildi. AK Parti Ankara 2. bölge 10. sıradan aday olan Nuri Elibol, ile İstanbul 3. Bölge 14. sıradan aday olan Sabah yazarı Mahmut Övür ise Meclise giremedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024