Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2551 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Kasım 2015 - 15:12

Malide Radisson rehin alınan 170 kişiden yaklaşık 80inin serbest bırakıldı

Büyüt
Küçült
Malide Radisson rehin alınan 170 kişiden yaklaşık 80inin serbest
Mali in başkenti Bamakoda Otelde tutulan 170 rehineden yaklaşık 80inin serbest bırakıldığı belirtildi.

Yetkililer, BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) askerlerinin de destek verdiği Mali güvenlik güçlerinin otelde başlattığı operasyonun devam ettiğini ve silahlı grupların 100den fazla kişiyi 7 ci katta rehin tuttuğunu bildirdi.

Mali devlet televizyonun haberine göre, 170 rehineden 80i serbest bırakıldı.

Yetkililerce, Güvenlik güçlerinin otelin girişinde ve ikinci katında bulunan onlarca rehineyi kurtardığı ifade edildi.

Saldırıda 5 kişin öldüğü, 1i polis çok sayıda yaralının olduğu kaydedildi.

Güvenlik güçleri sözcülerinden Modibo Naman Traore, devlet radyosunda yaptığı açıklamada, saldırgan sayısının en az 10 olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Başbakan Modiba Keita ın kriz masası oluşturduğu açıklandı.

Malide silahlı bir grup, sabah saatlerinde başkent Bamakoda bulunan Radisson Oteline baskın düzenlemiş yabancı uyruklu 170 kişiyi rehin almıştı.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, saldırganların çalıntı olduğu ileri sürülen ve diplomatik plaka taşıyan bir araçla otele geldiğini ileri sürmüştü.

Diplomatik kaynaklar, rehine krizinin yaşandığı 190 odalı lüks otelde ayrıca Malide görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) yetkilileriyle Fransız hava yolu şirketi Air France gibi başkente aktarma yapan bazı hava yolu şirketlerinin çalışanlarının da konakladığını kaydetmişti. Rehineler arasında 7 THY personelinin bulunduğu, 5inin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Mali in başkenti Bamakoda Radisson Otelde rehin tutulan Fransız havayolu şirketi Air Franceın 12 personeli kurtarıldı.

Güvenlik güçleri, otelde rehin alınan havayolu şirketi Air France personeli 12 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

REHİNELERDEN 3Ü ÖLDÜRÜLDÜ

Mali Savunma Bakanlığı ise ilk belirlemelere göre, rehinelerden 3ünün öldürüldüğünü bildirdi.

KDK AÇIKLAMA YAPTI

Mali in başkenti Bamakodaki Radisson Otelde en az 170 kişinin rehin alındığı otelde bulunan 7 Türk Hava Yolları (THY) personelinden serbest bırakılanlar arasında 2 pilot, 2 kabin memuru ve 1 istasyon şefi bulunduğu belirtildi. 

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü den (KDK) alınan bilgiye göre, diğer 2 kabin memurunun halen rehineler arasında olduğu kaydedildi.

Yerel yetkililer daha önce yaptıkları açıklamada, güvenlik güçlerinin rehineleri kurtarmak amacıyla Radisson Otele operasyon başlattığını ve 50ye yakın rehinenin de serbest bırakıldığını belirtmişti.

THYDEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Mali in başkenti Bamakodaki Radisson Otelde kurtulan 5 THY personelinin yanı sıra rehin tutulan 2 personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve bu kişilerle iletişim halinde olduklarını bildirdi. 

Ali Genç, yaptığı açıklamada, rehine krizinin başladığı andan itibaren İstanbulda bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti.

Gelişmeleri, Büyükelçilik ve güvenlik birimleriyle iletişim kurarak kriz merkezinden izlediklerini vurgulayan Genç, Otelde 7 arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan 6sı kabin ekibi, biri de orada görevli bir arkadaşımız. Bunlardan 5i kurtuldu. Onlar büyükelçimizle birlikteler. Sağlık durumları da iyi. Diğer 2 arkadaşımızın da sağlık durumlarının iyi olduğunu paylaşabilirim dedi. 

Kurtulanların Türkiyeye getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ve bir uçağı hazırda beklettiklerini ifade eden Genç, rehin durumunda bulunan 2 personelle de kontaklarının sürdüğünü ifade etti. 

Genç, THY in hedef alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

ÇAD ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

Mali Devlet Başkanı İbrahim Bubakar Keita ın, başkent Bamakoda yaşanan rehine krizi nedeniyle Çad ziyaretini yarıda kestiği belirtildi.

Devlet Başkanlığı, G5 Sahel zirvesi kapsamında Çadın başkenti Enceminede bulunan Keita ın, Bamakoda yaşanan rehine krizi nedeniyle Çad ziyaretini yarıda kestiğini bildirdi.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024