Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1997 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2015 - 11:31

Lice ve Hazroda sokağa çıkma yasağı

Büyüt
Küçült
Lice ve Hazroda sokağa çıkma

Diyarbakırın Lice ilçesindeki 9 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanması kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamada, Hazro ve Lice ilçesi dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenleneceği belirtildi.

Sivil vatandaşların zarar görmemesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla İl İdaresi Kanununun ilgili maddesi gereğince Licenin Kabakaya, Yalaza, Dolunay, Ortaç, Bağlan, Çavundur, Varlık, Esenli ve Çanak mahallelerinde 06.00dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedilen açıklamada, bu bölgelere giriş ve çıkışların da yasaklandığı kaydedildi.

Açıklamada, Vatandaşlarımızın yasağa uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır ifadesine yer verildi.

HAZRODA DA YASAK

Diyarbakırın Hazro ilçesinde 6 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının sona erdiği, yasağın farklı 3 mahallede uygulanması kararı alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Hazronun dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarına yönelik Koçbaba, Akbulut, Ülgen, Mutluca, Zilipınar ve Korhan mahallesi arasında kalan bölgede operasyon düzenlendiği belirtildi. Operasyonda halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla İl İdaresi Kanununun ilgili maddesi gereğince dün 18.00den itibaren duyurulan kararın 06.00dan itibaren kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: Hazronun dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten teröristlere yönelik operasyon yapılacak. Operasyonda halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla kanun gereği Hazronun Çitlibahçe, Ormankaya ve Güzdamı mahallelerinde 06.00dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi, bu bölgelere giriş ve çıkışlar yasaklandı. Yasağa vatandaşların uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önemli.

AA






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024