Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1904 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 15:59

Kuzey Iraktan Türkiyeye Kobani teşekkürü

Büyüt
Küçült
Kuzey Iraktan Türkiyeye Kobani

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Kobanide görevi tamamlanan Peşmergenin gidiş gelişine izin veren Türkiyeye teşekkür ederek, Türkiyenin aldığı tarihi karar sayesinde Peşmerge güçlerini gönderdik ve Kobaninin DAEŞten kurtarılmasını sağladık dedi. Dizayi, Kobanideki görevlerini tamamlayarak Iraka dönen Peşmergeleri, Erbil Uluslararası Havalimanında karşılama törenine katıldı.

TÜRKİYENİN ROLÜ ÇOK DEĞERLİDİR

Burada AA muhabirine konuşan Dizayi, şunları söyledi: Türkiye Peşmergenin, Suriyeye geçmesine ve Kobaninin kurtarılmasına izin verdi. Bu nedenle buradan Türkiyeye teşekkür etmek istiyorum. Türkiyenin bu noktadaki rolü çok değerlidir. Aldığı tarihi karar sayesinde Kobaninin terör örgütü DAEŞten kurtarılmasını sağladık.

Türkiye, ABD ve koalisyon güçlerinin, Kobanide oynadığı rolün çok belirleyici olduğuna dikkati çeken Dizayi, Kobanideki kardeşlerimize ABDnin uçakları aracılığıyla paraşütlerle silah ulaştırdık. Kobaninin kurtarılmasında Kürdistan bölgesi, Türkiye ve koalisyon ülkelerinin aktif rolleri oldu diye konuştu. Dizayi, daha önce Kobaninin yüzde 15-20sinin Kürt gruplarının elinde olduğunu ve Peşmerge gittikten sonra ilçenin merkezi, çevresi ve köylerinin teröristlerden tamamen temizlendiğini kaydetti.

O SİLAHLAR TIRLARLA IRAKA ULAŞTIRILACAK

Dizayi, Peşmergenin görevini layıkıyla yerine getirdiğini, bu nedenle gururlu olduklarını dile getirdi. Sefin Dizayi, Peşmergenin Kobaniye giderken beraberinde götürdüğü silah ve askeri araçların Türkiyede bırakıldığını, bunların tırlara yüklenmek suretiyle karayoluyla Iraka ulaştırılacağını ifade etti.

Kürt Bölgesel Yönetimi, Türkiyenin geçiş izni vermesiyle ilk olarak 28 Ekim 2014te Kobaniye 150 kişilik Peşmerge gücü gönderdi. İkinci grup ise 3 Aralıkta Kobanide görev aldı. 150 kişiden oluşan üçüncü Peşmerge birliği 16 Ocakta Kobaniye geçti ve terör örgütü DAEŞ ile savaşan Kürt gruplarına destek verdi. Kobanide 27 Şubattan beri görev yapan son birlik ise bugün Erbile döndü. Kürt yönetimi, savaş durumu kalmayan Kobaniye yeni birlik göndermeyecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024