Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2210 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 06:15

Kurtulmuştan Papaya tepki: Onun vazifesi tarihteki olayları karıştırıp husumetler oluşturmak değildir

Büyüt
Küçült
Kurtulmuştan Papaya tepki: Onun vazifesi tarihteki olayları karıştırıp husumetler oluşturmak
Güncel Haberleri › Kurtulmuştan Papaya tepki: Onun vazifesi tarihteki olayları karıştırıp husumetler oluşturmak değildir haberi

24 TVde Kulis programına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Papa Franciscusun, Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine tepki göstererek, Onun vazifesi tarihteki olayları karıştırıp yeni husumetler oluşturmak değildir dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 24 TV Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koçun sunduğu Kulis programına konuk oldu ve gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Papa Franciscusun, Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin, Din adamlarının birinci derecedeki vazifesi, tarihteki olayları karıştırıp, oralardan yeni husumetler oluşturmak, onun zeminini hazırlamak değildir dedi.

Papa Franciscusun Ermeni iddialarını destekleyen açıklamaları konusunda Kurtulmuş, 1915 e, Birinci Dünya Savaşı şartları içinde yaşanan olayları tarihçilerin değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Burada Sayın Papa ın amacı bir hakikatin ortaya çıkması mıdır yoksa bir tarafın tarafgir propagandalarının etkisi altında kalarak, bir başka tarafı suçlamak mıdır? Bunun çok net şekilde ortaya konulması lazım diye konuşan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın daha önce, Türkiye Cumhuriyeti in bütün arşivlerinin, hakikatleri araştırmak isteyen herkese açık olduğunu ifade ettiğini anımsattı.

KurtulmuÅŸ, ÅŸunları kaydetti: Din adamlarının birinci derecedeki vazifesi, tarihteki olayları karıştırıp, oralardan yeni husumetler oluÅŸturmak, onun zeminini hazırlamak deÄŸildir. Tam tersine, geçmiÅŸte olan husumet dolu olayların mümkün olduÄŸunca çözülmesi, o olayların hakikatinin anlaşılması üzerinden de yeni bir barış ortamı nasıl saÄŸlanabilir... Türkiye ile Ermenistan arasında nasıl bir barış saÄŸlanabilir, buna eÄŸer katkıda bulunacaksa buyursun istediÄŸi sözü söylesin ama maalesef ortaya konulan tavır, sözler tam tersi bir yaklaşımı ifade ediyor. Türkiyeyi baÅŸtan mahkum ediyor. Ermeni diasporasının ortaya koyduÄŸu siyasi argümanlara arka çıkıyor ve aslında daha da vahimi, ciddi bir ÅŸekilde tarihte kalmış husumetleri körükleyecek bir üslupla bu iÅŸin içerisinde bulunuyor.

aten Türkler soykırım yapmıştır kanaatini pekiÅŸtirmek için ortaya konulan sözlerin hiçbir karşılığı bulunmadığını dile getiren KurtulmuÅŸ, bunlara hiçbir ÅŸekilde itibar etmediklerini ve ciddiye almadıklarını vurguladı. KurtulmuÅŸ, Papa Franciscusun din adamı kimliÄŸi altında bunu söylemesinin fevkalade rencide edici ve yanlış olduÄŸunu belirtti.

-DÜNYANIN VE BÖLGENİN ŞARTLARI, ÖRGÜTÜ DE BARIŞA ZORLUYOR

Kurtulmuş, Ağrıdaki terör saldırısına ilişkin soruyu yanıtlarken de, Çözüm Süreci in başarıyla tamamlanmaması için bazı çevrelerin içeriden ve dışarıdan bir takım provokasyonlar yapacağını tahmin ettiklerini belirterek, Ağrıda olan da bundan başka bir şey değildir görüldüğü kadarıyla değerlendirmesinde bulundu.

HDP in de diğer siyasi aktörlerin de barışın dilini koruması gerektiğini anlatan Kurtulmuş, HDP ve elinde silah bulunanların, silahların gömülmesi konusundaki iradeyi çok net ortaya koymaları gerektiğini, silahla barışın aynı anda olamayacağını kaydetti.

Kurtulmuş, Bu sanki daha evvelki provokasyonlara son derece benziyor. Ne şekilde, ne için orada Türk Silahlı Kuvvetlerine ateş açılıyor ya da öyle bir silahlı ortam oluşturuluyor. Bütün bunlar bu süreci provoke etmek isteyen unsurların işidir diye düşünüyorum görüşünü dile getirdi.

Çözüm Süreci e halkın destek verdiğini dile getiren Kurtulmuş, bundan hem psikolojik olarak hem de siyasetin doğası gereği geri dönülemeyeceğini söyledi. Kurtulmuş, Bir daha dağlarda silahlı bir mücadeleyi uzun yıllar sürdürecek bir kadronun bulunması da herhalde imkansızdır elinde silah bulunanlar için. Dünyanın ve bölgenin şartları örgütü de barışa zorluyor diye konuştu.

-ESAS MESELE, YENÄ° TÃœRKÄ°YENÄ°N Ä°NÅžASI SÃœRECÄ°NÄ° TAMAMLAMAK

AK Parti in yine rahat bir seçim sürecine girdiğini ifade eden Kurtulmuş, muhalefet partilerinin iktidar adayı olamadıklarını ortaya koymasının, AK Parti in seçim kazanması için önemli avantaj olduğunu belirtti.

Seçimde kendileri için kimlerin milletvekili olacağının önem taşımadığını anlatan Kurtulmuş, Tabii ki biz anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla, yeni Türkiyeyi kuracak bir iradeyle parlamentoda olmayı sağlayacağımızı ümit ediyoruz. Fakat sonuçta esas mesele, yeni Türkiye in inşası sürecini tamamlamaktır, işimiz yarım kalmıştır diye konuştu.

Muhalefet partilerinin tutumunun, seçmenlerinde endiÅŸe yarattığını ifade eden KurtulmuÅŸ, ÅŸunları kaydetti: Siz aslen MHPli olan birisini getiriyorsunuz ve CHP adına cumhurbaÅŸkanı adayı olarak, bir ittifakın, bir çatının adayı olarak ortaya koyuyorsunuz Ä°hsanoÄŸlu u. Åžimdi CHPli seçmen ne diyecek, CHPli diye geçen sefer bu adama oy vermiÅŸtim, cumhurbaÅŸkanı adayı olarak oy verdiÄŸim insan, ÅŸimdi MHP in adayı. Bunların da seçmen gözünde bir takım endiÅŸeler yarattığını açıkça görmemiz lazım.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024