Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 726 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Temmuz 2022 - 09:01

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz

Büyüt
Küçült
Kurban Bayramında köprü ve otoyollar
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı.

Kurban Bayramı için müjde veren KaraismailoÄŸlu, devletin iÅŸlettiÄŸi köprüler ve otoyolların bu bayramda da ücretsiz olacağını söyledi.

Yap-iÅŸlet-devret modeline yönelik eleÅŸtirilere 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden cevap veren KaraismailoÄŸlu, "Bakın daha 1 kuruÅŸ ödemedik. Proje bitti, 4 yıl gibi kısa bir sürede bitti. 2 milyar 545 milyon euroluk finansal giderin bir geri dönüÅŸü olacak. Ortalama süreye geldiÄŸinde artıya geçmeye baÅŸlayacak. 2040 yılına geldiÄŸimizde bu projeler sayesinde bütün ulaÅŸtırma altyapı bakanlığı artık kendi gelirini kendi üreten bir bakanlık haline dönecek bu projeler sayesinde." dedi.

KaraismailoÄŸlu, Ä°stanbul'da yapımını üstlendikleri Kağıthane-Ä°stanbul Havalimanı hattının okullar açılmadan önce hizmete gireceÄŸini belirtti. 

BaÅŸakÅŸehir Çam ve Sakura Åžehir Hastanesi-KayaÅŸehir metro hattını da yaz sonu açmayı hedeflediklerini kaydeden KaraismailoÄŸlu, "GeliÅŸmiÅŸ ve çok yüksek metroyu Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi yapamayacağını söylediÄŸi için biz ondan hızlıca devraldık ve tam iki yıllık kısa bir sürede rekor bir zamanda bu metroyu bitirip vatandaşın hizmetine sunuyoruz." diye konuÅŸtu.

YÜKSEK HIZLI TREN PROJELERÄ°

Demiryolu yatırımlarını hatırlatan Bakan KaraismailoÄŸlu, 8 ilde olan hızlı tren hatlarını 52 ile çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

KaraismailoÄŸlu, önümüzdeki yılın ilk aylarında Ankara-Sivas hızlı tren hattını açacaklarını, onun yanında da devam eden tam 4500 kilometrelik demiryolu yatırımları olduÄŸunu söyledi.

,UlaÅŸtırma Bakanlığı ,Köprü, Otoyol ,Bayram ,Ücretsiz





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024