Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2538 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2015 - 08:41

Kriptolu kumpas böyle kuruldu: Dinlediler, montajladılar ayarlı virüsle imha ettiler

Büyüt
Küçült
Kriptolu kumpas böyle kuruldu: Dinlediler, montajladılar ayarlı virüsle imha
Güncel Haberleri › Kriptolu kumpas böyle kuruldu: Dinlediler, montajladılar ayarlı virüsle imha ettiler haberi Gölbaşı Başsavcısı Ali Çalıkın, hazırladığı fezlekede kripto casusluğu adım adım şöyle anlatıldı: Önce dinlemeye uygun telefon hazırlandı, yasadışı dinleme yapıldı, sesler montajlandı ve virüsle imha edildi.
Star - Ankara

Gölbaşı Başsavcısı Ali Çalık, devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonları dinlemesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı. Çalıkın hazırladığı 93 sayfalık fezlekede, ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, ‘siyasal veya askeri casusluk, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal suçlarından aralarında TİB eski Başkanvekili Osman Nihat Şen ve TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palazın da bulunduğu 28 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Fezlekede, kripto casusluğu ve kumpas adım adım şöyle anlatıldı:

- Dinlemeye uygun telefon:Hasan Palazla birlikte 6 kişilik TÜBİTAK ekibinin yazılımlarını yaptıkları K-1 ile K-2 şeklinde iki model olarak üretilen kriptolu telefonlar, ‘dinlemeye hazır şekilde düzenlendi.

- Dinlemeler KUBİKa kaydedilmedi: IMEI numaraları, Palaz ve ekibi tarafından ‘casusluk amacıyla TİBe bildirildi. Kriptolu telefonlar ve gizli görüşmeler hiçbir mahkeme kararı olmaksızın dinlenmeye başladı. Ayrıca dinlemeler, TİB mevzuatındaki aşamalar hiçe sayılarak, ‘hedef bilgisi, ‘talep eden kurum bilgisi, ‘takip periyodu bilgilerinin girildiği sistem olan ‘KUBİK ile hedef bilgilerinin işletmeci sistemlerine tanımlanmasını sağlayan sistem olan ‘HİTAP  veritabanlarına kayıt yapılmaksızın gerçekleştirildi.

- Farklı sesler montajlandı:  Fezlekede, “Sanki devletin üst düzey yetkili ve görevlileri tarafından konuşma yapılmış gibi yeni bir konuşma türetilerek 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde ve 2014 yılı mahalli idareler seçimlerinden önce internet, görsel ve yazılı basında kamuoyuna servis edildiği tespit edilmiştir” denildi.

Zaman ayarlı virüsle sildiler

Dönemin TİB Başkanvekili ‘örgüt lideri Osman Nihat Şen, Bilgi Sistemleri Daire Başkanı şüpheli İlhan Elieyioğlu, teknik işletme Dairesi Başkanı Barış Yaslan, Hukuk İşleri Daire Başkanvekili Adil Biçer ve bilgi sistemleri daire başkanlığı veri sistemleri veri tabanları koordinatörü şüpheli Halil Çiçek TİBde depolanan ses kayıtlarını ve uyguluma loglarını sildi. Yunus Şahin de TİB envanterinde olmayan “baslh-history” ve “auditlog” programlarını arşiv sunucusuna ekledi. Ali Osman Tekin ise TİB sistemlerindeki “tib_utils.jar” program parçacığına zaman ayarlı olarak zararlı kod parçacığı ekledi, yazılım ve uygulamaları işlem göremez hale getirdi. Hamza Demirezen, “bash_history”dosyalarını sildi. Ali Osman Tekin “süperge” programı içerisinde TİBin normal işleyişi dışında olan fazla kod parçacığı ekledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024