Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2122 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 06:23

KPSS soru kitapçıklarını paralel savcı yaktırmış

Büyüt
Küçült
KPSS soru kitapçıklarını paralel savcı
Güncel Haberleri › KPSS soru kitapçıklarını paralel savcı yaktırmış haberi 2010 KPSSye ait soru kitapçıklarının ilk soruşturmayı açan savcı tarafından imha ettirildiği ortaya çıkarken, şüphelilerden 616sının ise 2010 KPSS puanıyla memuriyete girdikleri ve hala kamuda görev yaptıkları belirlendi.
Tuğba Ceyhan

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 KPSS soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 82 kişiden 64ü gözaltına alındı. Şüphelilerden 616sının kişi  2010 KPSS puanıyla memuriyet elde ettikleri de tespit edildi. Öte yandan Öte yandan 2010 KPSSye ait soru kitapçıklarının ilk soruşturmayı yürüten Savcı Şadan Sakınanın oluru ile imha edildiği öğrenildi.

10 kişi hala firari durumda

Gözaltına alınanlar arasında soruların kendisine mail yoluyla gönderildiği tespit edilen Baki Saçının da olduğu öğrenildi.

Baki Saçının daha önce verdiği ifade de soruların kendisine gönderen kişi olarak belirttiği Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinde çalışan Berat Koşucunun ve Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Hanefi Sözen ile Samanyolu Eğitim Kurumları Müdürü Cemil Kocanın da aralarında bulunduğu ve yurtdışında oldukları tespit edilen 10 kişi ise hala firari. Gözaltına alınanlardan 12 kişinin ise kopyaya aracılık etmekle suçlandığı bilgisine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında alınan gözaltı kararlarının önümüzdeki günlerde artacağı düşünülüyor.

2010da memur oldular

Edinilen bilgiye göre KPSS şüphelilerinden olan 3 bin 227 kişiden 616sının 2010 KPSS puanlarıyla memuriyette oldukları belirlendi. Memuriyeti devam eden bu kişilerden 20sinin ise gözaltına alınan 82 kişi arasında olduğu öğrenildi.

UYAPa girişi yapılmadı

Öte yandan 2010 KPSSye ait soru kitapçıklarının ilk soruşturmayı yürüten Savcı Şadan Sakınanın oluru ile imha edildiği öğrenildi. Bu kitapçıklardan ise 352sinin o dönemde Eğitim Bilimleri Sınavına giren ve sınavı iptal edilen kişilere ait olduğu bilgisine ulaşıldı. 3.5 yıl boyunca ise soruşturma kapsamında UYAPa hiçbir veri girilmediği de tespit edildi.

1 NUMARA GÜLEN İDDİASI

Dün bazı yayın organlarında soruşturmada 1 numaralı zanlının Fethullah Gülen olduğuna dair iddialar yer aldı. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak haberlerin doğru olmadığını belirterek “Şu an öyle bir düşüncemiz yok” dedi.

SAVCIYI TEHDİT EDEN KİŞİ BULUNDU

2010 KPSS soruşturmasını yürüten Savcı Yücel Erkmannın aranarak tehdit edilmesinden sonra başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli 3 kişi yakalandı. Şüphelilerden birinin Ankarada bir devlet okulunda öğretmenlik yapan N.Ö olduğu öğrenildi. Şüphelinin paralel yapıyla ilişkisinin bulunduğu da tespit edildi. Savcı Erkman, operasyon öncesinde de tehdit edilerek soruşturma engellemeye çalışılmıştı. Ancak tüm bunlara rağmen operasyon başlatıldı. Bunun üzerine paniğe kapılan paralel yapı çeşitli yollara başvurmaya başladı. Daha önce soruşturmaya gölge düşürmek amacıyla twitler atan ve  savcıyı hedef haline getiren  @fuatavni_f, operasyon gecesi de boş durmadı. @fuatavni_f, bu kez savcıyı asılsız iddalarla bel altından vurmaya çalıştı.

Hamile olduğu için...

Tüm yıpratma çabalarına rağmen soruşturmaya devam eden Savcı Yücel Erkmanın talimatıyla dün gözaltında olanlardan biri 8, diğeri 4.5 aylık hamile olan şüpheliler ile emzirdiği çocuğu olan şüphelinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024