Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1883 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mart 2015 - 12:42

KPSS soruşturmasının en önemli ismi itirafçı oldu

Büyüt
Küçült
KPSS soruşturmasının en önemli ismi itirafçı

KPSSde usulsüzlük iddiasıyla başlayan soruşturmada çok önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturmanın en önemli isimi olan Baki S.nin gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlıktan yararlanarak, itirafçı olduğu olduğu ortaya çıktı.

Isparta Yalvaçta ikamet ederken soruları bilgisayarına e-posta yoluyla gönderildiğinin açığa çıkmasının ardından 2010da gözaltına alınan ve o dönem verdiği ifadesinde Paralel Yapıyı işaret eden Baki S., emniyetteki sorgusunun ardından ikinci kez serbest bırakıldı.

Üç gün boyunca emniyette sorgulanan Baki S.nin, TCKnın 221. maddesi kapsamında savcılık kararıyla “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlandırılarak, serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Pişmanlıktan yararlandı

TCKnın 221. maddesi, kişinin suçlandığı örgütün yapısı ve faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi verenler hakkında uygulanıyor. Maddeye göre etkin pişmanlıktan yararlandırılan kişilere yüklenen suçlardan dolayı ceza verilemiyor ancak bu kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanıyor. 
Halen Bursada öğretmenlik yapan Baki S.nin, 2010 yılındakine benzer şekilde ifade verdiği öğrenildi. (Milliyet)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024