Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2415 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

KPSS şampiyonları telefon arkadaşı

Büyüt
Küçült
KPSS şampiyonları telefon
Güncel Haberleri › KPSS şampiyonları telefon arkadaşı haberi

2010 KPSSde en yüksek puanları alan bin 970 adayın kendi aralarında, 138inin ise soruların servis edildiği belirlenen derneğin firari Genel Sekreteri ile telefon trafiği yaptığı tespit edildi. Teknik takip ve paralel bağlantılar ilişkiyi ortaya çıkardı.

Mustafa Kartoğlu

2010da iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavında 120 sorudan 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 adaydan bin 970inin kendi aralarında, 138inin de, soruların servis edildiği belirlenen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözenle telefonla görüştüğü belirlendi.

‘Paralel KPSS skandalında ortaya çıkan gerçekler, soruşturma dosyasına girdi. Buna göre, elinde sınav soruları bulunduğu öğrenilince soruşturmanın başlamasına neden olan Baki Snin, “Soruları, Ankaradaki Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinde çalışan arkadaşım Berat Kdan aldım” demesi üzerine, dernek yönetici ve çalışanları incelemeye alındı.

Paralel telefonlaşmalar!

Teknik takip ve geçmişe yönelik telefon görüşme kayıtları, ‘paralel bağlantıyı gözler önüne serdi. Buna göre;

- Sınavda 120 sorudan 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 adaydan bin 970inin kendi aralarında telefon irtibatlarının olduğu belirlendi.

- Yine 100 ve üzeri net yapan adaylardan 138inin Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen ile doğrudan veya dolaylı telefon irtibatları tespit edildi. Sözenle telefon trafiği bulunan 16 adayın tüm soruları doğru cevaplayan 350 kişi arasında olduğu ortaya çıktı.

- Ayrıca, 100 ve üzeri net yapan 2 bin 039 adayın, birbiriyle irtibatlı 167 eğitim kurumundan olduğu, bazı kurumlardan 10un üzerinde ‘iş arkadaşının aynı puanı aldığı belirlendi.

2010da ‘zeka patlaması olmuş

- Son 6 yılda 120 sorunun tamamını yapan kimse yok. 8120 soruya doğru cevap veren 350 kişiden 140ı karı-koca, 46sı akraba, 104ü ise aynı apartman veya sokakta oturuyor.

10 adımda örtbas skandalı

2010da ‘paralel yargının KPSS skandalını örtbas etmek ve delilleri karartmak için 11 ayrı skandal yöntem denediği ortaya çıktı.

2010 KPSS skandalının, ‘dönemin yargısı tarafından nasıl kapatılmaya çalışıldığına dair elde edilen belgeler, soruları çalma skandalının yanı sıra bir ‘yargı skandalını da ortaya çıkardı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen yeni soruşturmada, ‘dönemin Ankara Başsavcılığında üç ayrı savcı tarafından bakılan dosyanın neden 5 yılda sonuçlandırılamadığı da ortaya çıktı. Buna göre;

- Kütahya Yalvaçta Baki S. adlı öğretmen adayında KPSS sorularının bulunduğu bilgisi üzerine soruşturma başlatıldı. Bu sırada Ankara Başsavcılığı devreye girdi ve resen ayrı bir soruşturma açarak, dosyayı Yalvaç Başsavcılığından istedi.

- Yalvaç Başsavcılığı bir süre dirense de, devreye HSYK sokularak dosya 22 Haziran 2011de Ankaraya alındı. Ancak bu tarihten 11Ekim 2013e kadar hiçbir işlem yapılmadı.

- En önemli delillerden, soru kitapçıkları ve optik cevap formları, dönemin Ankara Başsavcılığının yazılı onayı ile ÖSYM tarafından ‘imha edildi.

- 2010 KPSS ile ilgili Türkiye genelinde 161 ihbar ve şikayet geldi. Ancak bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı.

- Soruların sızdırıldığı belirlenen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğindeki 3 bilgisayarın incelenmesi sırasında, ikisinin hard diskleri sınavdan 3 gün önce değiştirildiği ortaya çıktı.

- Hard diski değiştirilmemiş bilgisayarın imajı ise ‘açılmadı denilerek, 6 Eylül 2010da yeniden alındı. Ancak ‘açılmadı denilen imaj yok edildi!

- Bu bilgisayarların imajlarını almak için görevlendirilen Başkomiser Öner Gnin, imaj alma işleminin yapıldığı 4 Eylül 2010 tarihinden 1 gün önce dernek sekreteri Hanifi S. ile 3 kez telefonla görüştüğü belirlendi.

- Bilgisayarların imajı alınırken, bilgisayara ENCASE isimli detay arama programının yüklendiği, 04-05 Eylül 2010 tarihlerinde bu program kullanılarak ‘KPSS ve ‘Genel Yetenek kelimelerinin aratıldığı; daha sonra da ERASER isimli profesyonel silme programı kullanılarak tüm verilerin silindiği TÜBİTAK raporu ile belgelendi.

- TÜBİTAK incelemesinde, iki tarihte dernekteki bilgisayarların ‘yoğun kullanıldığı da belirlendi. Bu tarihlerden biri, KPSSden bir gün önce, diğeri ise Yalvaç Başsavcılığının soruşturma başlattığı tarihten bir gün sonra...

-  - 15-16-17 Eylül 2010da ÖSYMdeki osym.gov.tr uzantılı e-posta adreslerinin yedeklerinin tutulduğu hard diskin imajı alınmıştı. Ancak bu imaj adli emanette ve ilgili emniyet birimlerinde bulunamadı.

KPSSnin iki sınavının soruları bilgisayarda

İtirafçı olan Baki S.nin evindeki bilgisayarı inceleyen Jandarma, KOM Daire Başkanlığı ve TÜBİTAK, sınavdan 4 gün önce oluşturulmuş ‘eğitim son.pdf adlı bir dosya buldu. Dosyada yer alan 117 sorunun ÖSYM tarafından 2010 KPSS için hazırlanan soruların ham hali olduğu ve 120 sorudan sadece 3ünün eksik olduğu belirlendi. Baki Snin bilgisayarında ayrıca, yine sınavdan 4 gün önce oluşturulmuş ‘SOS.pdf adlı bir dosya daha bulundu. Bu dosyadan da KPSS 2010 Genel Kültür- Genel Yetenek soruları çıktı.

Paralar ABDdeki Paralel okullara

KPSS soruşturmasının önemli bir ayağı da MASAK tarafından yürütülüyor. Şüphelilerin çalıştığı kurumların yurt dışındaki paralel kurumlarla işbirliği de dosyaya girdi. Buna göre, şüphelilerden bin 435inin paralel yapı kurumlarında çalıştığı, bu kurumlardan 121i ile ‘Gülen Okulu, ‘Gülenist Kuruluş ve ‘Gülen Hareketi Okulu olarak adlandırılan ve yurt dışında faaliyet gösteren 20 kuruluş arasında şüpheli para transferlerinin olduğu da tespit edildi.

Operasyon öncesi 11 kişi yurt dışına çıktı

2010 KPSS soruşturması hızla devam ederken şüphelilerin, operasyonlardan hemen önce yurt dışına çıktığı ortaya çıktı. Şüphelilerden Turgut Özal Derneği Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen 29 Kasım 2014, derneğin ‘ofis elemanı olarak görünen ve soruları servis ettiği belirlenen Berat Koşucu ile dernek çalışanı Hüseyin Şimşekin 05 Aralık 2014te yurt dışına çıktığı belirlendi. Yine şüphelilerden İlhan Türkmen, Zeynep Türkmen ve Ali Fuat Yükselin 19 Şubat 2015, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ve ÖSYM Bilgi İşlem personeli Mehmet Altunayın ise 22 Şubat 2015te yurt dışına çıkıştığı tespit edildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024