Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2016 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Eylül 2015 - 14:30

Koza İpek Grubunda aramalar gece boyu sürdü

Büyüt
Küçült
Koza İpek Grubunda aramalar gece boyu

Ankara  Yenimahalledeki binaya dün sabah saatlerinde gelen ekiplerin aramaları gece de devam etti. Aramalar sonucunda el konulan malzemeler, emniyet aracına konuldu. El konulan malzemeler saat 05.00te Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Polis ekipleri henüz binadan ayrılmadı.

 

HANGİ AMAÇLA YURT DIŞINA GÖNDERİLDİ

Dün sabah saatlerinde Koza İpek Grubuna polis tarafından operasyon başlatılmıştı. Operasyonla ilgili olarak yayımlanan savcılık yazısında Şirketlerin yasal faaliyetleri neticesinde kazanılan para olup olmadığının tespiti, bu paraların hangi amaçlarla yurtdışı hesaplarına gönderildiğinin, bu transferlere ilişkin bilgiler ve tüm bu transferlerin şüpheli işlem olarak MASAKa bildirip bildirilmediğinin tespiti gerekmektedir ifadesi kullanıldı.

4 MİLYAR DOLARLIK FARK HİMMET Mİ

Savcılık kaynakları, İpek grubuna ait şirketlerin resmi olarak 3 milyar dolar geliri olduğunu bildirdiğini ancak yurtdışına transfer edilen paranın 7 milyar 40 milyon dolar olduğunu iddia ettiler.

Gelir ve transfer edilen para arasındaki yaklaşık 4 milyar dolarlık miktarın nasıl kazanıldığının incelenmeye muhtaç durum olduğunu vurgulayan savcılık kaynakları Paranın himmet adı altında toplanan paralar olduğu şüphesini duymaktayız iddiasını gündeme getirdi.

İKİ KARDEŞ KAVGA EDİYOR GİBİ GELİYOR 

Öte yandan, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpekin annesi Melek İpek, sabah saatlerinde aramaların devam ettiği holdingin merkez binasına gitti

Melek İpek, burada bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, Akın İpekin kaçmadığını belirterek, Akın Bey İngiltereye kaçmaz, kaçmadı, kaçmayacak. Çünkü kaçmasını gerektirecek hiçbir şey yok dedi.

 

Anne İpek, şunları söyledi: Akın Beyin 7 kat yerin altına inseler, gökyüzüne çıksalar bir hatasını bulamazlar, bulamayacaklar da Allahın izniyle. Bu gelip geçici bir dönem. Bunun hakkında şu anda çok şey söylenebilir ama söylemiyorum.

Rabbim bizi sabreden kullarından etsin. Bunu yaptıranlar da benim düşmanım değil. İşin en acısı o. İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana ve ben üzgünüm.

Benim oğlum asla ve asla hiçbir hata yapmamıştır, Allahın izniyle de yapmayacaktır. Bugüne kadar aile olarak yaptığımız tek şey, ekmeğimizi paylaştık, karıncayı incitmedik, hiç ayrım yapmadan tüm insanlara yardımcı olduk ve bundan sonra da hayatımın sonuna kadar aynı şekilde devam edeceğim. Hiç kimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Bunları esefle kınıyorum, ayıplıyorum. Bu yazılanlar, çizilenler, anlatılanlar var ya bize yakışmadı, yapışmayacak da. Sivrisineğin vızıltısı kadar da benim üzerimde tesiri yok. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024