Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4520 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2015 - 16:15

Komünist başkan, oyunu kendi partisine değil HDPye verdi

Büyüt
Küçült
Komünist başkan, oyunu kendi partisine değil HDPye

Türkiyenin tek Komünist Partili belediyesi olan ve 2014 yerel seçimlerinde Fatih Mehmet Maçoğlunun 655 oy ile belediye başkanlığını kazandığı Ovacık ilçesinde, dün yapılan milletvekili seçimlerinde çok ilginç bir sonuç ortaya çıktı.

Komünist Partisi, belediye başkanlığını kazandığı ilçede sıfır çekerek, tek bir oy alamazken, Tunceli genelinde ise sadece 9 oy alabildi. Bu durumda Ovacık ilçesinde Komünist Partili Belediye Başkanı Maçoğlunun da kendi partisine oy vermediği ortaya çıktı. Türkiyede ismi hemen hiç duyulmayan bazı siyasi partilere bile oy çıkarken Komünist Partiye hiç oy çıkmaması şaşkınlık yarattı.

Ovacıkta Komünist Partisi sıfır oy alırken, HDP 2 bin 717 oy ile birinci, CHP 1110 oy aldı. AK Parti ise 154 oy alabildi.

Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, Komünist Partiye ilçede bir oy bile çıkmamasını şöyle değerlendirdi:

Ben seçim sonuçlarını çok ayrıntılı incelemedim. Bizler için bu dönem HDPnin alacağı oy önemliydi. Ben Ovacıkta Demokratik Halk Dayanışmasının adayı olarak Komünist Partiden seçimlere girerek kazandım. Benim arkamda Demokratik Halk Dayanışması ve DHF vardı, bu güçlerle birlikte seçime girdik. Ovacık İlçesi bu seçimlerde Demokratik Halk Dayanışması ile birlikte bir karar alarak HDPyi destekleme kararı aldı ve ben de halkımızın aldığı karara saygı göstererek oyumu HDPye verdim. Komünist Partiye neden oy çıkmadı? Bu konuda yorum yapmayacağım ama gönül isterdi ki onlar da HDP çatısı altında yer alsalardı.

Ferit DEMİR/TUNCELİ/DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024