Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2366 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Haziran 2015 - 14:53

Kobanide şiddetli patlama

Büyüt
Küçült
Kobanide şiddetli
Güncel Haberleri › Kobanide şiddetli patlama haberi

ŞANLIURFAnın Suruç İlçesinin karşısında bulunan ve DEAŞ militanlarının saldırdığı Suriyenin Kobani kentinde çatışmalar 3üncü gününe girdi. Çatışmaların sürdüğü Kobanide, bu sabah YPG güçleri DEAŞ militanlarının bulunduğu bir binayı bomba döşeyerek imha etti. Kobanide meydana gelen ve ilk etapta DEAŞın intihar saldırısı olduğu sanılan şiddetli patlama Türkiye tarafında da tedirginliğe yol açtı.

DHA Geçen perşembe sabahı DEAŞ militanları YPG kıyafetleri giyerek ve Kürtçe konuşarak kontrol noktalarını geçen 12 araçlık DEAŞ militanlarının konvoyu Kobaniye ulaştı. Kent merkezinde bomba yüklü bir aracı infilak ettiren DEAŞ militanları bu sırada evlerinden dışarı çıkan sivil vatandaşları da silahlarla taradı. Bomba yüklü saldırı ve ardından yaşanan çatışmada çok sayıda kişi öldü, onlarca sivil yaralandı, YPG güçleri ile DEAŞ militanları arasında da çatışma başladı. İki gün boyu devam eden çatışmaların ardından YPG güçleri 2 noktada sıkıştırdıkları DEAŞ militanları ile çatışmayı sürdürdü.   ŞİDDETLİ PATLAMA OLDU   Çatışmaların 3üncü gününde Kobanide şiddetli patlama meydana geldi. Türkiye sınırına 1 kilometre mesafedeki Kobani in Muştenur Mahallesi deki bir binada bulunan DEAŞ militanları, YPG güçleri tarafından bomba döşenerek binanın imha edilmesi ile etkisiz hale getirildi. YPG güçlerinin bölgedeki sivilleri tahliye ettikten sonra gerçekleştirdiği öğrenilen patlama Türkiye tarafından da duyuldu. Patlama ve ardından oluşan dumanlar Türkiye tarafından görülürken, yaşanan bu gelişme sonrası sınır hattında güvenlik güçleri teyakkuz durumuna geçti.     500 KİŞİ BEKLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR     Öte yandan DEAŞın saldırısı ve ardından başlayan çatışmalar nedeniyle tedirgin olan 500 kadar Suriyeli sivil, önceki günler olduğu gibi bu sabah da sınır hattına geldi. Sınır tellerinin bulunduğu bölgeye gelen ancak Türkiyeye geçme istekleri kabul edilmeyen Suriyelilere, askerler tarafından su dağıtıldı. Bu sırada sınırın Türkiye tarafında da vatandaşların gelişmeleri izlediği görüldü.  



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024