Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2611 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2016 - 10:06

Kızılay katliamını Çözüm Sürecini bitiren PKKlı organize etti

Büyüt
Küçült
Kızılay katliamını Çözüm Sürecini bitiren PKKlı organize

Karardan Fuat Atikin haberine göre, 13 Mart Pazar akşamı Başkenti kanabulayan ve 37 kişinin ölümüne neden olan  Ankara katliamının planlayıcısının, Ceylanpınarda iki polisin şehit edildiği ve Çözüm Sürecini bitiren eylemi koordine eden terörist olduğu ortaya çıktı.

İsmi güvenlik nedeniyle açıklanmayan ve PKKnın bölgedeki lojistik sorumlusu olduğu öğrenilen teröristin canlı bomba Seher Çağla Demir ile yanındaki İ.S.yi yönlendirdiği, katliam hazırlıklarını yönettiği tespit edildi.

Aynı PKK sorumlusunun, Ceylanpınar faillerini Suriyeye kaçıran terörist olduğu belirlendi. Canlı bomba Seher Çağla Demir, aracı satın alan İ.S. ile Kobani-Suruç hattı üzerinden Şanlıurfaya geçti.

 

İlgili Haber Ankarayı kana bulayan bombacılar Gaziosmanpaşada ev kiralamış

 

BÖLGEDEKİ SÖZDE SORUMLU KARŞILADI

Kızılay saldırısından 35 gün önce 8 Şubatta Türkiyeye sızan iki teröristi Şanlıurfada ismi güvenlik nedeniyle açıklanmayan PKKnın bölgedeki lojistik sorumlusu karşıladı.

İ.S. ve canlı bomba Demir, Şanlıurfaya geldikten iki gün sonra sahte kimlikle GSM hattı satın aldı. GSM ve kamera kayıtlarından iki teröristin Şanlıufra-Mardin-Diyarbakır hattında mekik dokuduğu belirlendi.

Güvenlik birimleri, teröristlerin 26 Şubatta Şanlıurfadan ayrılmadan önceki faaliyetlerini mercek altına aldı. Teröristlerin üç GSM hattı değiştirdiği anlaşıldı. Saldırıdan hemen önceki 16 görüşmenin incelendiği, bu görüşmelerden bazılarının Ceylanpınar saldırısını yapan teröristleri Suriyeye kaçıran PKK sorumlusu ile yapıldığı tespit edildi.

EVİ DE O AYARLADI

Aynı teröristin, Ankarada İ.S. ile canlı bomba Seher Çağla Demirin kalacağı evi de ayarladığı belirtildi. Saldırıda asli fail olarak aranan ve aracı Diyarbakırda satın aldığı belirlenen İ.S.nin bomba düzeneğini Ankarada hazırlayarak BMW marka otomobile yerleştirdiği öğrenildi. Canlı bomba Demirle birlikte patlamadan önce aracın içinde tespit edilen Zonguldaklı terörist Özgür Ünsalın, olay yerinde parçaları bulunan 9. ceset olduğu da kesinleşti.

Patlamadan önce Ulus-Sıhhiye-Kızılay güzergahında ilerlerken kameralara takılan bomba yüklü araçta Demir ve Ünsal dışında 3. kişi olup olmadığı da araştırılıyor. Aracı görüntüleme ihtimali bulunan 81 güvenlik kamerası inceleniyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024