Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2291 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2015 - 14:38

Kırşehirdeki Gül Kitabevini böyle taşlayıp yakmışlar

Büyüt
Küçült
Kırşehirdeki Gül Kitabevini böyle taşlayıp

Kırşehirde geçen 8 Eylül de PKK yı protesto eylemleri sırasında, şehire 30 yıldır faaliyet gösteren Gül Kitabevi de saldırganlar tarafından yağmalanmış ve ateşe verilmişti. Radikal, bu saldırının polis ve güvenlik kamerası kayıtlarına ulaştı.
Haberin Videosu İşte, Kırşehirdeki Madımakın görüntüleri...startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer37773,37773,201510,37773--2147483648.jpg,1, 0,İşte, Kırşehirdeki Madımakın görüntüleri...);
Polis kamerası kayıtlarına göre, HDPnin il binasını yakmaktan dönen onlarca saldırgan slogan atarak kitabevini taşlıyor, kitabevi önündeki çantalardan birini çalıp diğerlerini yakarak içeriye atıyor, yangın çıkarıyor ve kitabevi sahiplerinden birini topluca linç etmeye çalışıyor.

Kitabevinin içini gösteren güvenlik kamerası kayıtlarına göre de dükkana giren saldırganlar kitapları, defterleri ve diğer malzemeleri devirip yağmalıyor, içeriye yanık çanta atarak dükkanı ateşe veriyor. Bu sırada, kitabevinin çalışanları kaçışıp üst katlara sığınıyor ve içeriyi simsiyah bir duman kaplıyor.

Gül Kitabevinin sahibi Sait Akıllının avukatı olan Hatem Göksu, kitabevinin taşlanıp yakılmak istenmesine ilişkin soruşturma kapsamında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve mala zarar iddiasıyla altı kişinin tutuklandığını, üç kişinin adli kontrolle serbest bırakıldığını söylemişti. Soylu, kentte toplam 13 kişinin saldırı ve yağmadan tutuklu olduğunu belirtmişti.

ZANLILARIN NEREDEYSE TAMAMI ALKOLLÜYDÜK DEMİŞTİ

Kırşehirde Gül Kitapevini kundaklamakla suçlanan zanlıların tamamına yakını alkollü olduğu, bir anlık sinirle davrandığı, üzüntü ve çoşkudan ötürü kendini kaybettiği için saldırıya katıldığını söylemişti. Dükkanın önündeki çantayı yakarken görülen saldırgan, Yakmıyor, söndürüyordum savunması yapmıştı.

İsmail SAYMAZ / RADİKAL





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024