Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4236 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mart 2016 - 16:43

Kilise Katyuşa füzesi: 1i çocuk 2 ölü, 1 çocuk yaralı

Büyüt
Küçült
Kilise Katyuşa füzesi: 1i çocuk 2 ölü, 1 çocuk

Kazım Karabekir Mahallesindeki Kilis Devlet Hastanesinin arka tarafındaki araziye Suriyeden atılan Katyuşa füzeleri düştü. Olayda yaralanan bir kadın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

SEYİR HALİNDEYKEN ŞARAPNEL İSABET ETTİ


Kilis çevre yolunda seyreden bir otomobile de şarapnel isabet etti. Araçtaki 2 çocuk yaralandı. Yaralı çocuklar, Kilis Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Gaziantepe sevk edildi. Çocuklardan biri hastanede yaşamını yitirdi

Mermilerin denk geldiği arazide çukurların oluştuğu görüldü. Söz konusu çukurlar incelemenin ardından iş makineleri tarafından kapatıldı.

AYNI BÖLGEYE 8 ROKET MERMİSİ


Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin de olay yerine gelerek gelişmeleri takip etti. Bu arada ilk incelemede aynı bölgeye 8 füze düştüğü, bunlardan birinin boş eve isabet ettiği öğrenildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, vatandaşları dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

 


BELEDİYE BAŞKANI: EVLERİNİZE ÇEKİLİN


Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis halkına Evlerinize çekilin. Suriye tarafından ateşlenen roket sayısı 7-8i buldu. Kilis halkı paniğe kapılmadan ev ve iş yerlerine çekilsin. Kalabalık yerlerden uzak dursun çağrısı yaparken sosyal medyada saldırı sonrasına ait olduğu belirtilen fotoğraflar paylaşıldı.

NATONUN ACİL MÜDAHALE ETMESİ LAZIM

Kara ayrıca şunları söyledi: NATOya sesleniyorum; eğer DAEŞle, IŞİDle mücadele varsa, angajman kuralları çerçevesinde bu sınır NATO sınırıysa, NATOnun acil müdahale etmesi lazım. Özellikle hastane tarafına doğru, bilinçli şekilde atılıyor. Hasta ve sivillere karşı ciddi sıkıntı yaşıyoruz.

Türkiye, her türlü tedbiri alıyor, her türlü angajman kuralı çerçevisinde müdahaleyi yapıyor. Ben Kilis Başkanı olarak NATOya çağrıda bulunuyorum, özellikle havadan müdahale etmesi gerektiğine inanıyorum.

İlgili Haber Yayladağına 3 havan mermisi düştü


ANGAJMAN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Kilise Suriye tarafından düşen roket sayısının 5e çıktığı öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, angajman kuralları çerçevesinde Suriyedeki IŞİD hedeflerine topçu atışıyla karşılık verildiği öğrenildi.

 

 

 

Fotoğraflar Twitter

 

Haberin Videosu   Kilis´e roket mermisi düştü; ölü ve yaralılar var startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer42477,42477,201603,42477-432843.jpg,1, 0,Kilise roket mermisi düştü; ölü ve yaralılar var);





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024