Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 401 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Kasım 2023 - 05:47

Kesme altın alım satımı artıyor

Büyüt
Küçült
Kesme altın  alım satımı
Altın alımında yeni dönem resmen başladı. Altın satışında kesme altın dönemi başladı gelişmeyi Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu duyurdu.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya üzerinden önce bankacılık sistemiyle ilgili bir değerlendirme yaptı daha sonra altın satışındaki yeni yöntemi açıkladı.

İşte yapılan o paylaşımlar:

Bankacılık sisteminde Eylül 2023 sonu itibariyle 58 banka faaliyet göstermekte. Bu bankaların 35’i mevduat, 17’si kalkınma ve yatırım bankası, 6’sı ise katılım bankası. Çalışan sayısı, Eylül 2023 sonunda mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarında 189.276 kişi oldu.

Çalışan sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 1.690 kişi arttı. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre mevduat bankalarında 1.196 kişi, kalkınma ve yatırım bankalarında ise 494 kişi yükseldi.

Çalışan sayılarının bankalar itibariyle durumu incelendiğinde ise 2022 yılsonuna göre artışın kamu bankalarından kaynaklandığı görülmekte. Kamu bankalarında çalışan sayısı Eylül 2022’de 61.776 kişi iken 2022 yılsonunda 62.226’ya ve 2023 Eylül sonunda 65.347’ye yükseldi.

Diğer banka gruplarında ise çalışan sayısında düşüş var. Özel sermayeli bankalarda geçtiğimiz yıl Eylül ayında 66.906 olan çalışan sayısı Eylül 2023’de 64.708’e düştü. Yabancı sermayeli bankalarda da bu sayı aynı dönemde 53.035’den 52.871’e geriledi. Bu durum kamu bankalarının sektörün tersine eleman alımına devam ettiğini göstermekte.

ALTIN SATIŞINDA YENİ DÖNEM

Altın Satışında Yeni Dönem! Çeyrek, Gram Satışları Azalacak...

Altın fiyatlarında dalgalanma devam ederken, kuyumcularda kesme altın satışı artmaya başladı.

Bozdururken zarar etmek istemeyen yatırımcılar, bütçesi kadar kesme altın almaya başladı.

Kesme altın ile paketli altın arasında 100 gramda 500 lira fark ettiğini dile getiren kuyumcular, “O yüzden kesme altın aslında bir nevi her keseye göre altın demek” diye yorumda bulundular.

KESME ALTIN NEDİR?

Kesme altın, genellikle standart altın barlardan kesilerek yapılan altın dilimleri veya parçalarıdır.

Bu kesme işlemi genellikle daha küçük yatırımlar veya ticaret için daha uygun parçalara bölünmeyi amaçlar.

Fiziki altın yatırımı yapmak isteyen kişiler, genellikle büyük altın barları almak yerine, bu barlardan kesilmiş daha küçük parçaları tercih edebilirler.

Bu, çeşitli büyüklüklerde ve ağırlıklarda olabilir ve genellikle altın ticareti veya yatırımı için kullanılır.

Altın ,Kesme ,Gram , Külçe 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024