Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2437 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mayıs 2015 - 07:06

Kenan Evreni ailesi dışında kimse ziyaret etmedi

Büyüt
Küçült
Kenan Evreni ailesi dışında kimse ziyaret
Güncel Haberleri › Kenan Evreni ailesi dışında kimse ziyaret etmedi haberi

9 Mayısta hayatını kaybeden, 12 Eylül askeri darbesinin lideri 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evrenin Devlet Mezarlığındaki kabrini, gömüldükten sonra ilk kez STAR görüntüledi. Kabrin düzenleme çalışmaları devam ederken, Evreni yalnızca ailesi ziyaret etti.

Alev Dönmez-Star Ankara İlgili Foto Galeriler
Evrenin gömüldükten sonraki mezarı - Fotoğraflar-Burhan Eliş Yapımı süren mermer mezar taşının üzerine geçici olarak konulan afişte Evrenin bilgileri yer alıyor. Kurallara göre çiçek dikmenin yasak olduğu tüm kabirlerin üzerine yalnızca çim ekilebiliyor. Evrenin kabrinin düzenleme çalışmaları ile mezar taşı yazımı devam ediyor. Bu nedenle Evrenin bilgileri mezar taşına yapıştırılan bez bir afişte yer aldı. Evrenin mezar komşuları ise, eski Cumhurbaşkanları Cemal Gürsel, Cevdet Sunay ve Fahri Korutürk.    HAFTA SONLARI BİLE HALKA AÇIK   Bilinen aksine halkın ziyaretine açık olan Devlet Mezarlığının içinde bir de müze yer alıyor. Eski cumhurbaşkanları ve komutanların kişisel eşyaları ve fotoğrafların sergilendiği müze hafta sonları da hizmet veriyor. Milli Savunma Bakanlığı a bağlı olan 30 Ağustos 1988 yılında Kenan Evrenin açılışını yaptığı Devlet Mezarlığının içinde yer alan Karadeniz Havuzu ise ayrı bir dikkat çekiyor. Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaptırılan ve o dönemde yüzülebilen, Karadeniz ve Marmara denizlerinin şeklini taşıyan havuzun kenarı ziyaretçilere dinlenme imkânı sunuyor.     EN ÇOK ZİYARETÇİ BÜLENT ECEVİTE   Devlet Mezarlığına yalnızca cumhurbaşkanları defnedilirken, eski Başbakan Bülent Ecevitin 5 Kasım 2006da vefatıyla değişen yasayla, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanları ve başbakanların da gömülmesine izin çıktı. Eski TBMM başkanları, Sabit Osman Avcı (2009) ile Kemal Güvenin (20013) kabirlerinin bulunduğu Devlet Mezarlığı, İstiklal Harbi de görev almış 61 komutanın da ebedi istirahatgahı durumunda olup en çok ziyaret edilen kabirlerin başında geliyor. En fazla ziyaretçi ise Bülent Ecevitin mezarına gidiyor.    KUTU: Devlet Mezarlığına uzaktan bakılınca da görülebilen ve tören alanını kapsayan sekizgen kubbeli yapı Osmanlı Otağı ı simgeliyor. Otağın altında bulunan, Anısal Duvar, mezarlıkta yatanların adlarından oluşan bitmemiş bir duvar görüntüsünde. Bundan sonra da Devlet Mezarlığı a defnedilecek isimler için bir taş konulup örülmeye devam edilecek olan bu duvar, Cumhuriyetin sürekliliği ve gelişimini simgeliyor.   



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024