Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2271 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Aralık 2015 - 16:50

Kaynak Holdingde gizli server bulundu

Büyüt
Küçült
Kaynak Holdingde gizli server
FETÖ operasyonları kapsamında Kayyum atanan Kaynak Holdig e şaşırtan bir gelişme yaşandı.

Anadolu 10. Sulh Ceza HakimliÄŸi in kararı doÄŸrultusunda Kaynak Holdinge atanan kayyumlar, holdingin BaÄŸcılardaki binasında duvar içindeki gizli bölmede 300 terabayt büyüklüğünde yeni bir server(sunucu) buldu.

DUVARDA GÄ°ZLÄ°  BÖLME

Alınan bilgiye göre, holdingde incelemelerine devam eden kayyumlar, BaÄŸcılardaki Teker Ä°ÅŸ Merkezi in bodrum katında, duvarda gizli bir bölme olduÄŸunu fark etti. 

GÄ°ZLÄ° BÄ°LGÄ°LERÄ° YURT DIÅžINA AKTARIYORLAR

Gizli bir kapıyla bölmeye girildiÄŸini tespit eden kayyumlar, içeride 300 terabayt büyüklüğüne sahip sunucu buldu. Sunucunun, holdinge ait gizli bilgileri kaydetmek ve yurt dışına aktarmak üzere kullanıldığının deÄŸerlendirildiÄŸi belirtildi. 

/

Holdingin eyni olarak deÄŸerlendirilen sunucudaki veriler, savcılık talimatıyla kopyalanmaya baÅŸlandı. Kopyalama ve imaj alma iÅŸleminin ardından, emniyet yetkililerince incelenecek verilerle ilgili rapor hazırlanarak savcılığa sunulacak.

4 bin 200 siber saldırı

Öte yandan, Kaynak Holdingde kayyumların göreve başlamasından sonra bilgisayar sistemine dışarıdan 4 bin 200 siber saldırı gerçekleştirildiği tespit edildi.

ÖZEL SİBER EKİP KURULDU

Bu saldırıların, dijital ortamdaki verilerin alınarak Kazakistana aktarılmak amacıyla yapıldığını belirleyen bilişim uzmanları, siber saldırılara da müdahale etti. Saldırıları önlemek amacıyla da bilişim uzmanlarından oluşan özel bir ekip oluşturulduğu öğrenildi.

Bu arada, Kaynak Holdingde kayyumların göreve başlamasından bu yana 700 terabayt büyüklüğünde veriye ulaşıldığı ve bunların incelemeye alındığı bildirildi.

Kaynak : AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024