Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2597 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Eylül 2015 - 12:06

Kayıp Türk askeri IŞİDin elindeki hastanede

Büyüt
Küçült
Kayıp Türk askeri IŞİDin elindeki

Kiliste Şehit Mehmet Hudut Karakolunda 1 Eylül gecesi Suriye tarafında IŞİDin kontrolü altındaki bölgeden açılan ateş sonucu Şanlıurfa Akçakaleli asker Yusuf Beylem şehit olmuştu.

Aynı karakolda görevli Sefer T. adlı er ise ortadan kaybolmuştu.  

Hürriyetin haberine göre, IŞİD tarafından kaçırıldığı ortaya çıkan askerin sağ olarak kurtarılması için MİT devreye girerken bölgedeki yerel kaynaklar üzerinden girişimlerin sürdüğü öğrenildi.

AYAĞINDAN YARALI

Güvenlik kaynakları, kaçırılan Sefer T.nin ayağından yaralı olduğunu ve Halep yakınlarında IŞİDe ait bir hastanede tedavisinin yapıldığına dair istihbarat alındığını söylediler.

Aynı kaynaklar, IŞİDin, askeri kontrolü altında tuttuğu Musul kentine götürme planı olduğuna dair istihbarat alındığını, ancak bunun tam olarak teyit edilemediğini belirttiler.

Bölgedeki askeri kaynaklar da, kayıp askerin Musula götürüldüğüne dair bir bilgiye henüz ulaşılamadığını söylediler.

TAKAS PAZARLIĞI YOK

Yetkililer, askerin sağ olarak kurtarılması için girişimlerin devam ettiğini, IŞİDle bir takas pazarlığının olmadığını kaydettiler.

IŞİDle bağlantılı bazı sosyal medya hesaplarında ise örgütün, ellerindeki askerin serbest bırakılması için Türkiyeden IŞİDle mücadele koalisyonunundan çıkmasını istediğine dair beyanların yer alması dikkat çekti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024