Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2001 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2016 - 11:30

Karne sevincine bomba attılar

Büyüt
Küçült
Karne sevincine bomba

Yayınladıkları bildiriyle teröre arka çıkan karanlık akademisyenlerin cici teröristleri okul bahçesinde karne bekleyen çocuklara bomba attı. Erdoğanın tepkisi sert oldu.

5 ÖĞRENCİ YARALANDI

Kendilerine aydın diyen 1128 karanlık akademisyenin bildiri yayınlayarak destek verdiği terör örgütü PKK, dün vahşi yüzünü Diyarbakırda bir defa daha gösterdi. Asker ve polis operasyonlarında ağır kayıp veren teröristler, okul bahçesinde karne bekleyen öğrencilerin üzerine bomba attı. Patlamada 5 öğrenci yaralandı.

TERÖRÜN YANINDALAR 

Saldırıya Cumhurbaşkanı Erdoğan da sert tepki gösterdi: O bildiriye imza atan sözde akademisyenler, Biz buyuz, bizim aslımız bu. Biz öğretmen, muallim böyle bir derdimiz yok. Biz terörün yanındayız, teröristin arkasındayız demişlerdir. Diyarbakırdaki saldırı, bunun bir defa daha uygulamaya geçmesidir.

PKK vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Kendilerine aydın diyen sözde eğitimci bin 128 akademisyenin bildiri yayınlayarak açıkça desteklediği bebek katillerinin dünkü hedefinde haklarını savunduklarını iddia ettikleri Kürtlerin çocukları vardı. ‘Öz yönetim rüyası gören PKK/HDPnin çağrısıyla terörü şehir merkezlerine taşıyan hainler, son operasyonlarda yaşadıkları ağır kayıpların faturasını, artık kendilerine destek vermeyen Kürt halkına kesmek istedi. PKKlı teröristler Diyarbakır Bağlardaki Çelebi Eser Ortaokulunun bahçesinde heyecanla karne almayı bekleyen öğrencilerin üzerine el yapımı patlayıcı attı. Bin 128 sözde eğitimci akademisyenin dekteklediği teröristlerin, gözlerini kırhmadan katletmeye çalıştığı öğrencilerden 5i yaralandı.  

GÖZLERİ DÖNDÜ

Mahallerde hendek kazıp barikat kuran eli kanlı teröristlerin öğrencileri hedef alan hain saldırısı ilk değildi. Daha önce de aralarında anaokullarının da bulunduğu bir çok eğitim kurumuna saldıran hainlerin, dünkü amacı toplu katliam yapmaktı. Büyük korku ve panik yaşayan öğrenciler, okul bahçesinden dışarıya kaçmaya çalıştı. İlk müdahaleyi öğretmenlerinin yaptığı yaralı öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın ortaya çıkardığı ses ve basıncın etkisiyle bazı öğrencilerin de kulak zarlarında hasar ve geçici duyma kaybı oluştuğu belirlendi. Patlamada camları kırılan okulda, 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü öğrenildi.

SUS PUS OLDULAR

Çocuklara yönelik toplu katliam girişimi karşısında,  devletin Kürtleri katlettiğini ileri süren akademisyenler ile güvenlik güçlerinin yanı sıra sivilleri de hedef alan hainleri, ‘barış güvercini ilan eden HDPnin ağzını bıçak açmadı.

İHANET BİLDİRİSİ

Bu akademisyenlerin öğrencilerle ne denli alakaları olduğunun açıkça görüldüğünü aktaran Erdoğan, “Bunlar bir şey ortaya koyuyor;  ‘Biz buyuz, bizim aslımız bu. Biz öğretmen, muallim böyle bir derdimiz yok. Biz terörün yanındayız, teröristin arkasındayız. Bugünkü olay bunun aslında yaşama bir kez daha geçtiği bir olaydır. Bugüne kadar okullarımızı yaktılar mı yaktılar. Camilerimizi yaktılar mı yaktılar. Bombaladılar mı bombaladılar. Hastanelerimize bunları yaptılar mı yaptılar. Ambulanslar ha keza. Ambulans şoförlerimizi şehit ettiler mi ettiler. Bugünkü olay da bunun zirvesi” diye konuştu.

“Barış ve Kardeşlik Bakanlığının kurulmasına yönelik bir talep geldi mi?” sorusu üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: “Evet, öneri geldi. O öneriye karşı şunu söyledim; biz zaten bu süreci üç kademede değerlendirmiştik. Birincisi demokratik açılım süreciydi. İkincisi Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ile ilgili süreçti. Üçüncüsü ise Çözüm Süreciydi. Zaten bunun Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinin içeriği neyse kuracağınız böyle bir bakanlığın da içeriği bu olacak. Sadece adı ne olacak? Şu anda o bakanlıkta yapacağınız şeyi zaten bu proje kapsamında biz yürütüyoruz. Bakanlık sayısını çoğaltmak ülkede yürütmeyi güçlendirmeyi getirmez. Bizde 35 bakanlık vardı. Başbakan olduğumda ilk işim 25e indirmek oldu. Çok daha başarılı olduk.”

İZİN VERMEYİZ

Erdoğan, sınırda Rusya askeri varlığına yönelik iddialara ilişkin soruya karşılık, özellikle Irak sınırından Akdenize kadar olan bölgede yani kuzey koridorunda bu tür bir farklı yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini belirtti. Bu nedenle koalisyon güçleri ile yaptıkları bir çalışma olduğunun altını çizen Erdoğan, “Bu süreçte Rusyanın 100 askerinin olduğu kulağımıza geliyor ama bölgede bizim hassasiyetlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Suriyenin kuzeyinde böyle yanlış bir yapılanmaya fırsat vermeyeceğiz” dedi.

ZANANIN TALEBİ

“Leyla Zananın da sizinle bir görüşme talep ettiği söylendi. Bu doğru mu?” sorusu üzerine Erdoğan, “Böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımızla da bu konuyla ilgili bir değerlendirelim dedim. Bu değerlendirme neticesinde, yani kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz” dedi.

PYD FIRATIN BATISINA GEÇEMEZ

Erdoğan, PYDnin Fıratın batısına geçtiği yönündeki iddiaların hepsinin dedikodu olduğuna vurgu yaparak, zaman zaman böyle şeylerin söylendiğini, bunlara bu zamana kadar müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini söyledi.Kısmi olaylara, yapılan operasyonlarla özellikle Mare-Harcele hattındaki operasyonlarla fırsat vermediklerini dile getiren Erdoğan, koalisyon güçleri ile fırsat vermemeye devam ettiklerini kaydetti.    

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024