Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2320 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Mayıs 2015 - 12:44

Karayoluna döşenmiş 150 kilo patlayıcı! bulundu

Büyüt
Küçült
Karayoluna döşenmiş 150 kilo patlayıcı!
Diyarbakırın Lice İlçesi, Bingöl karayolu üzerinde yola mutfak tüpü içinde döşenmiş 150 kiloluk TNT ile güçlendirilen patlayıcı bulundu.

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi 1inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı ile Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ortaklaşa olarak Lice-Bingöl karayolu üzerinde bugün saat 06.00dan itibaren mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) kontrolüne başlandığını açıkladı.

Açıklamada, şöyle denildi; “Mayın ve EYP kontrolü yapan ekipler tarafından aynı gün saat 07.45 sıralarında Kıralan ve Tuzla Mahalleleri arasında bulunan Diyarbakır-Bingöl karayolu ana yol üzerinde (37sfc3506960792) kablo bulunması üzerine bölgede gerekli emniyet tedbirleri alınarak, saat 08.00da kontrollü patlatma yapılmıştır.

Patlamanın gerçekleştiği yerde patlayıcı madde ve olay yeri inceleme timi tarafından gerekli olay yeri incelemesinin yapıldığı, ilk tespitte, 12 kilogramlık mutfak tüpü ile güçlendirilmiş 150 kilogramlık TNT ile güçlendirilmiş amonyum nitrat patlayıcı madde olduğu, patlamanın gerçekleştiği yerde 4x8 metre çapında çukur oluştuğu, olay yerinde 2 metre kablo bulunmuştur. Patlatma sonrası yolda meydana gelen çukurun kapatılması ve yolun trafiğe açılması amacıyla karayolları ekipleri onarıma başlamıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir.   

Kaynak : DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024