Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2614 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2015 - 07:20

Kapınızı vali çalabilir

Büyüt
Küçült
Kapınızı vali
Güncel Haberleri › Kapınızı vali çalabilir haberi Görevde bulunduğu şehirlerde sık sık halkın arasına karışan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yine ezber bozmadı. Şahin İstanbullulara seslenerek, Komşuluk ve aile ilişkileri önemli. Çaylı apartman sohbetleri olursa beni çağırın dedi.
Erdinç Akkoyunlu

İçişleri Bakanlığı Kararnamesiyle Malatya Valiliğinden 16 Eylülde atanan İstanbul Valisi Vasip Şahin, görevdeki 7nci ayında STARa konuştu. Medya önüne çok az çıkan, ama kar yağışı sonrası verdiği tatillerle bir anda sosyal medyada İstanbullu öğrencilerin gönlünde taht kuran Vali Şahin, sokağı sanal ortama tercih ettiğini söyleyip, İstanbulda aile ve komşuluk kültürünün de korunması için çalışacağını anlatan Vali Şahin, “Çaylı apartman sohbetleri olursa ben de katılmayı düşünüyorum. Beni çağırabilirsiniz” diye konuştu.

Trafik polisleri artacak

İstanbulun en önemli sorunu olara trafiği gördüğünü söyleyen Vali Şahin, “Şehrimizin trafik sorunu diğer metropollerden biraz farklı çünkü İstanbulun coğrafyası iki kıta üzerinde dağınık. İstediğiniz anda şuradan bir alternatif yol daha açalım diyemiyorsunuz. Özel yatırımlar ve planlamalar gerektiriyor. Toplu taşımanın daha yaygınlaşmasıyla kent trafiği ileriki yıllarda rahatlayacak. Biz de trafik polislerini şehrin kilit noktalarında görevlendirmeyi sürdüreceğiz. Trafik polisi sayımız ideal noktada değil, ama İçişleri Bakanlığı bu sorunu çözecek.”

Malatya valililği döneminde sık sık halkın arasına karışmasıyla ünlenen İstanbul valisi Şahin bu özelliğini İstanbulda da sürdürmeye kararlı:

Çay var mı diye soruyorum...

“İstanbul büyük bir şehir” diyen vali şöyle konuştu: “Herkese erişmek zor. Ama halkımız valiyi görünce devleti görmüş hissediyor. Yanlarına gidip kendimi tanıtmadan selam vererek ‘Çay ikram eder misiniz” deyince önce bir bakıyorlar. O bakış endişe ile değil merak duygusunun ifadesi oluyor. Elimden geldiğince böyle halkın arasına karışmaya devam edeceğim.” İstanbulun en önemli problemlerinden biri de depreme hazırlık. Vali Şahin bu nedenle İstanbula gelir gelmez ilk ziyaretlerinden birini AFAD İl Müdürlüğüne yaptığını söyleyerek, şunları anlattı: 

Düzce depremini yaşadım

“Daha önce Düzce depremi sırasında Akçakoca Kaymakamı idim, Düzcede yardım faaliyetlerine katıldık. Ankarada bir süre Sivil Savunma Daire Başkanlığı da yaptım. Afet yönetimi konusunda Japonyada 20 gün de seminer aldım. İstanbul, gündeminde deprem bulunan bir şehir. Vatandaşımıza düşen görevler de var. 72 saat profesyonel yardım gelmeyecekmiş gibi hazırlıklı olmalılar. Bunu 72 saatten önce gelemeyiz anlamında söylemiyorum. Dünya literatürü böyledir. Allaha şükür deprem konusunda çalışma yapan en iyi ülkeler arasındayız. Van depreminde bir saat sonra devlet enkaz alanındaydı. Her zaman hazırlıklı bulunmalıyız. Bu konuda da İSMEP projesi yürütüyoruz. Proje kapsamın dakamu binalar, yollar, köprülerde epeyce mesafe alındı. Bin 200 kamu binası ya yeniden yapıldı ya da güçlendirildi. Kentsel dönüşümle de İstanbulun depreme hazırlanması konusunda önemli çalışma yürütülüyor.”

Doğum göçten 3 kat fazla

İstanbulun nüfus konusu her açıldığında kente göçün ‘sınırlanması önerisine sıcçak bakmıyor Vali Şahin: “İnsanları yasaklayarak, önüne engel çıkarıp İstanbula gelemezsin diyerek nüfuzumuzu stabil hale getirmek mümkün görünmüyor. İstanbulda artık göçten değil kendi doğumuyla artan nüfus gerçeği var. Son verilere göre İstanbul nüfusu 2014 yılında  210 bin kişi artmış. Bunun 40 bini göç, 170 bini doğum.  Alt yapıyı ve planlamayı yapınca, nüfusumuzu daha iyi yaşatabiliriz.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024