Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3218 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2015 - 06:04

Kanlı saldırı

Büyüt
Küçült
Kanlı
Güncel Haberleri › Kanlı saldırı haberi

Eli silahlı teröristler şehre indi. Kurban eti dağıtırken öldürülen Börünün hocası İhya Der Başkanı Aytaç Baran, 4 kurşunla katledildi. Silahlı iki grup arasında çıkan çatışmada 2 kişi daha öldürüldü. Kepenkler indirildi, şehre korku hakim oldu.

Diyarbakırın Şehitlik semtinde, Hüda-Para yakınlığı ile bilinen İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneğinin (İhya-Der) önünde yaşanan tartışma, kanlı bir çatışmaya dönüştü.

İhya-Der üyelerinin bir grupla arasında meydana gelen kavgada İhya-Der Başkanı Aytaç Baran silahlı saldırıya uğradı.

Ağır yaralanan Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Olayın ardından silahlı kişiler tarafından aynı semtte bir kahvehaneye silahlı saldırı gerçekleştirildi. Kahvehaneye düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Olayın duyulması üzerine Baranın yakınları hastane önünde toplandı. Cinayet sonrasında polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Diyarbakırdaki olaylarda 3 gazeteci de yaralandı.

Sürekli tehdit ediliyordu

Öldürülen Aytaç Baranın avukatı, saldırıyı PKK-YDG-H üyelerinin gerçekleştirdiğini ve olaydan önce de müvekkilinin, saldırı olabileceği konusunda polis tarafından uyarıldığını söyledi. Hüda-Par Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, defalarca İHYA-Der ve üyelerinin PKK yanlısı YDG-H tarafından tehdit edildiğini ifade ederek şöyle konuştu: “YDG-Hnin sosyal medya hesabında saldırı düzenleneceğine dair açıklamalar vardı.

Tüm bunlar bir araya getirildiğinde, PKKnın bir açıklama yapması lazım” şeklinde konuştu. Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu  da, Aytaç Baranın, HÜDA-PAR Genel Merkez delegesi olduğunu belirterek, “Son üç gündür HDP-PKK zafer sarhoşluğuyla belirgin şahsiyetleri ortadan kaldırımayı amaçlamıştır, saldırı tamamen sindirme amaçlıdır” dedi.

Yasin Börünün hocasıydı

Kobani olaylarında başı taşla ezilip molotof kokteyli ile yakılarak öldürülen Yasin Börünün annesi Hatice Börü, “Aytaç Baran, oğlumun hocasıydı. Yasinim bir kez daha öldü. Sıra kimde? HDP, barajı aştı diye barış mı olacak sandılar. Allah kahretsin onları” dedi. HDP Genel Merkezi tarafından, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baranın, Diyarbakırda öldürülmesiyle ilgili, Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ imzalı bildiri yayınladı. HDP, saldırıyı kınadı ve sağduyu çağrısı yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024