Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1756 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Ocak 2016 - 16:16

Kamer Genç son yolculuğuna uğurlandı

Büyüt
Küçült
Kamer Genç son yolculuğuna

Tunceliden 6 dönem milletvekili olarak parlamentoda görev yapan ve kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden Kamer Genç için kent merkezindeki cemevinde düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHPli milletvekilleri ve Tunceli Valisi Osman Kaymak ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törenin ardından Gençin cenazesi, Nazımiye İlçesine bağlı Ramazan Köyüne götürülerek toprağa verildi.



Kılıçdaroğlu ve katılanların tabutunu omuzladığı Gençin cenazesi, törenin ardından karayolu ile defnedilmek üzere Nazımiye ilçesine götürüldü.

Dün akşam CHP eski milletvekili Kamer Gençin cenazesiyle aynı uçakla önce Elazığa, daha sonra da karayolu ile memleketi Tunceliye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarşı merkezinde bulunan ve kendi soyadını taşıyan Kılıçdaroğlu Apartamandaki ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlunun evinde geceyi geçirdi.

Bugün sabah saat 10.00da Tunceli Cemevinde Kamer Genç için düzenlenen cenaze töreni öncesi Kamer Gençin eşi Sevim Genç, kızı Seçil Genç Cominotti, amcasının oğlu Haydar Genç, yine amcasının oğlu Kazım Genç ile yakın akrabaları cemevi bahçesinde taziyeleri kabul etti.

5 BİN TUNCELİLİ KATILDI


Cemevi morgundan alınan ve vasiyet ettiği şekilde Türk Bayrağına sarılan Kamer Gençin cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Gürsel Erol, Nurettin Demir, Rıza Yalçınkaya ve PM üyesi Ali Öztunç, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, vali yardımcıları ile birlikte yaklaşık 5 bin Tuncelili katıldı.

Cemevi bahçesinde düzenlenen törende, cenaze namazı öncesi Alevi Dedesi Kamer Genç için Alevi geleneklerine göre cenaze duası etti ve helallik istedi. Kılınan cenaze namazı ve alınan helallikten sonra Gençin cenazesi omuzlara alınarak cenaze arabasına götürüldü. Cenazeyi ilk omuzlayanlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHPli milletvekilleri oldu.

NEREYE GİDİYORSUN BENİM ASLANIM


Cenaze arabasına omuzlarda taşınarak konulan Gençin cenazesi, Nazımiye İlçesine götürüldü.  Kamer Gençin cenazesi, musalla taşından alındığı sırada Tuncelili bir kadın yüksek sesle ağıtlar yakarak, tabuta dokunmak istedi. Kalabalık içinde eliyle tabuta dokunan yaşlı kadın, yüksek sesle ağıt yakarak, Nereye gidiyorsun benim abim? Ağabeyciğim benim aslanım, canım abim nereye gidiyorsun? Ben senin kadanı alam, benim aslanım nereye gidiyorsun böyle? diyerek cenazenin arkasından uzun süre seslenerek ağıt yakması duygusal anların yaşanmasına yol açtı.

Nazımiye Cemevinde alınan helallik sonrası Kamer Gençin cenazesi, Nazımiye İlçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan köyü olan Ramazan Köyüne götürülerek toprağa verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze töreni sonrası Tunceli Valiliğine giderek Vali Osman Kaymak ile yaklaşık 45 dakika görüştü.

Kılıçdaroğlu, başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ile birlikte Valilik girişinde Vali Osman Kaymak tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, bir süre basına açık olarak Vali Kaymak ile sohbet ederek, Kamer Gençin anılarını yaddetti. Kılıçdaroğlu, Gençi çok eskiden beri tanıdığını ve çok değer verdiğini, CHP için büyük bir kayıp olduğunu Vali Kaymaka anlatı. Daha sonra basına kapalı olarak yapılan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu, Valilik çıkışında herhangi bir açıklama yapmadan Ankaraya gitmek üzere Elazığa hareket etti.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024