Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 501 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2023 - 11:09

İzmir'de iki ayrı noktada orman yangını

Büyüt
Küçült
İzmirde iki ayrı noktada orman
zmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Vali Yavuz Selim Köşger, Aliağa'da yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini belirterek evlerin tahliye edildiğini açıkladı.

Aliağa'nın Çaltıdere Mahallesi'ndeki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanı görenler, orman ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye ekipler sevk edildi. 

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 helikopter ve 4 uçak havadan, 18 arazöz, 5 dozer, 4 su ikmal aracıyla karadan müdahale ediliyor.

Menderes ilçesi Oğlananası Mahallesi'ndeki ormanda ise saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. 

15 dakika içinde ilk müdahale yapılan yangına  5 helikopter, 3 uçak ile havadan 14 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 4 dozer ile karadan müdahalede bulunuluyor.

VALİ KÖŞGER: YANGIN SANAYİ BÖLGESİNE YAKIN
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ekiplerin kısa sürede yangına müdahaleye başladığını belirtti. Müdahalenin sürdüğünü bildiren Köşger, şunları kaydetti: "İki ayrı bölgede çıkan orman yangını devam ediyor. Aliağa’da yerleşim birimini tehdit ediyordu, oradaki tahliyeyi tamamladık. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tüm olanaklarıyla havadan ve karadan müdahale ediyor. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi, polis ve jandarma TOMA'larla, DSİ, Karayolları ve de diğer bölge müdürlükleri elindeki iş makinalarıyla da yangına müdahale ediliyor. Menderes'teki yangın şu an için yerleşim birimini tehdit etmiyor. Sanayi bölgesine yakın, oraya gelmesini engellemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA
İki ilçede birden çıkan orman yangınları hakkında sosyal medya hesabından bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Aliağa ve Menderes'de iki ayrı orman yangınına ekiplerimiz hızla intikal etti. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınması için ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle var gücüyle çalışıyor. Yangınlar için çok kritik bir döneme girdik. Lütfen azami dikkat" diye konuştu. 

ALİAĞA KAYMAKAMI: 2 YAZLIK EV YANDI

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Aliağa Kaymakam'ı Güney, "Yangın çıkış sebebi şu an belli değil. Bütün ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için hareket ediyor. Şu anda 2 tane yazlık evimiz yandı. Arkadaşlarımız tavsiyelerimize uyarsa tahliyemiz devam ediyor. Bütün vatandaşlarımızın güvenlik güçlerimizin tahliye ile ilgili talimatlarına uymaları. Önemli olan vatandaşlarımızın canına bir şey gelmemesi. Bugün bölgemizde rüzgarlı bir hava var. Rüzgarlı olmasından dolayı yangın yayılıyor. Tüm arkadaşlarımız yangını kontrol altına almak için çalışıyorlar. Saat 13:30 civarında yangın çıkmıştı. Yaklaşık 2 saattir devam ediyor. Bölge müdürlüğümüzden uçaklar helikopterler geldi ve seri bir şekilde müdahale ediliyor. Biz de dışarıdan iş makinelerini buraya gönderiyoruz. İnşallah en kısa sürede kontrol altına alacağız." ifadelerini kullandı.

İzmir ,Yangın 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024