Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 731 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ocak 2023 - 10:44

İsveç'e nota! Skandalın hesabı soruldu

Büyüt
Küçült
İsveçe nota! Skandalın hesabı
İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan eylemi nedeniyle İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri bakanlığına çağrıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "PKK/PYD/YPG yandaÅŸlarınca 11 Ocak günü Stokholm’de gerçekleÅŸtirilen, Sayın CumhurbaÅŸkanımızı da hedef alan terör propagandasıyla ilgili olarak  Ä°sveç’in Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak tepkimiz ifade edilmiÅŸtir.'' denildi.

AYRICA 

Ä°sveç'te BaÅŸkent Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı hedef aldı. Skandal görüntülere Türkiye'den tepki yaÄŸdı.

FUAT OKTAY: TÜRKÄ°YE'NÄ°N ENDÄ°ÅžELERÄ°NÄ° BÄ°R KEZ DAHA GÖSTERMÄ°ÅžTÄ°R

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, skandal görüntülere tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Oktay, '' Ä°sveç’te hain terör örgütü üyeleri tarafından Türkiye’yi ve Sayın CumhurbaÅŸkanımızı hedef halan gösteriyi lanetliyoruz. Ä°sveç’in Nato üyelik giriÅŸimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür giriÅŸimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz. Bu yaÅŸananlar, Türkiye’nin haklı endiÅŸelerini bir kez daha dünya kamuoyuna göstermiÅŸtir. Demokratik hukuk devletlerinin hiçbirinin bu tip hukuksuz gösterilere göz yumması beklenemez. Ä°sveç makamlarının, kabul edilemez bu eylemleri gerçekleÅŸtiren terör grupları ve destekçileri hakkında yasal iÅŸlemleri derhal baÅŸlatmalarını bekliyoruz.'' ifadesine yer verdi.


NUMAN KURTULMUÅž: BUNA SEYÄ°RCÄ° KALINMASI ASLA KABUL EDÄ°LEMEZ

AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ, sosyal medya hesabından Ä°sveç’te gerçekleÅŸtirilen gösteriye iliÅŸkin açıklama yaptı.

KurtulmuÅŸ, “Ä°sveç'de gerçekleÅŸtirilen çirkin gösteri yalnızca Sayın CumhurbaÅŸkanımıza karşı deÄŸil tüm Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu yapılan alçaklık da buna seyirci kalınması da asla kabul edilemez. Türkiye'nin NATO'ya girmek isteyen ülkelerin terör örgütlerine müsade etmemesi konusundaki hassasiyetinin de ne kadar haklı olduÄŸu bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN: EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Kalın BaÅŸkan ErdoÄŸan ve Türkiye'nin hedef alınmasna tepki gösteri.

Kalın açıklamasında, ''Ä°sveç’in baÅŸkenti Stockholm’de CumhurbaÅŸkanımız aleyhine yapılan iÄŸrenç ve menfur eylemi en ÅŸiddetli ÅŸekilde kınıyoruz. Tepkimizi ve beklentimizi Ä°sveç makamlarına ilettik. Somut adım atmaları hukukun ve yaptığımız anlaÅŸmanın gereÄŸidir.''ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELÄ°K: CUMHURBAÅžKANIMIZ VE TÜRKÄ°YE'NÄ°N HEDEF ALINMASINI LANETLÄ°YORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, skandal görüntülere tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik, ''Ä°sveç'in baÅŸkenti Stockholm'da terör örgütü PKK yandaÅŸlarının düzenledikleri eylemde CumhurbaÅŸkanımızın ve Türkiye’nin hedef alınmasını lanetliyoruz. Ä°sveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez! NATO'ya üye olma talebinde bulunan bir devlette böyle bir hadisenin gerçekleÅŸmesi vahimdir. Terörün eylem ve propagandasını engellemeyen bir ülkenin NATO savunmasına nasıl katkısı olacaktır. CumhurbaÅŸkanımızı ve ülkemizi hedef alan bu çirkin eylemin sorumluları hakkında gerekenin yapılması Ä°sveç makamlarının sorumluluÄŸundadır. Terörle mücadele ettiÄŸimiz gibi, teröre imkan saÄŸlayanların da karşısında olacağız.'' dedi.

FAHRETTÄ°N ALTUN: EN GÜÇLÜ ÅžEKÄ°LDE KINIYORUZ

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun, "Ä°sveç'teki PKK terör örgütü mensuplarının Türkiye ve demokratik yollardan baÅŸa gelmiÅŸ cumhurbaÅŸkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz. Ä°sveç makamlarının daha fazla gecikmeksizin terörist gruplara karşı gerekli adımları atmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisinin, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a benzetilen bir kuklayı, binanın önündeki direÄŸe asmasına tepki gösterdi.

Olayı en sert biçimde kınadıklarını belirten Altun, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°sveç'teki PKK terör örgütü mensuplarının Türkiye ve demokratik yollardan baÅŸa gelmiÅŸ cumhurbaÅŸkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz. Ä°sveç makamlarının daha fazla gecikmeksizin terörist gruplara karşı gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. Ä°sveç, 70 yıldır üyesi olduÄŸumuz NATO'ya girmek istiyorsa Madrid'de verdiÄŸi sözleri tutmalıdır.

Bu konuda Türkiye'nin herhangi bir taviz vermesini beklemek beyhude olacaktır. PKK terör örgütünün Stockholm'de Ä°sveç hükümetine bu ÅŸekilde meydan okuması, Ä°sveçli yetkililerin son günlerde iddia ettikleri gibi terörle mücadelede gerekli adımları atmadığının kanıtıdır."

BÜLENT TURAN: BUNDAN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ

AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Bülent Turan ise sosyal medya hesabından ÅŸu açıklamayı yaptı;

Bu fikir özgürlüÄŸü deÄŸildir. Ä°fade özgürlüÄŸü hiç deÄŸildir. Ä°sveç; bu terör seviciler için gereÄŸini net yapmalıdır.

Bir daha gördük ki Recep Tayyip ErdoÄŸan sadece TR’de bazılarının muhalefetine konu deÄŸil; dünya egemenlerinin muhalefetine konudur.

Tam da bundan dolayı gurur duyuyuruz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024