Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2104 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2015 - 12:35

İstifanın ardından ilk açıklama

Büyüt
Küçült
İstifanın ardından ilk

Elektrik kesintileri nedeniyle görevinden istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, kesintilerden bu yana araştırma yapan kadronun da başında yer alıyordu. Yıldır, araştırmaların sonucunun zaten Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından açıklandığını kaydederek, TEİAŞa bağlı Yük Tevzideki bazı görevlilerin risk aldığını ve yük atma talimatı vermeden sistemde yüklenmeye yol açtıklarını söyledi.   Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldırın görevinden istifa ettiğini ve bazı görevlilerin de açığa alındığını bildirdi.   İlgili Haber TEİAŞ Genel Müdürü istifa etti   İstifanın ardından sorularımızı yanıtlayan Kemal Yıldır, araştırmalarını tamamladıklarını ve sonucun sistemin kendi içerisindeki dengesizliğin oluşturduğu arıza olduğunu ve bunun sonucunda sistemin çöktüğünü söyledi.
ARKADAŞLAR RİSK ALMIŞLAR
  Yıldır, Tamamen teknik bir arıza, bir kaza oldu. Trafiğe çıktığınızda bir kaza olunca, suç iki taraftadır. Sayın Bakanın açıkladığı gibi dört beş tane hat aşırı risk almış. Yük Tevzideki arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden dedi.   Yağışlar nedeniyle özellikle doğudaki barajların dolu olduğuna dikkat çeken Kemal Yıldır, suların çok geldiği dönemde suların oluşturduğu bir potansiyel olduğunu vurguladı. Bu yükün batıya taşındığını ve fiyat açısından HESlerle rekabet edemeyen batıdaki bazı doğalgaz santrallerinin de üretimi olmadığını anlatan Yıldır, Piyasa tüm bu dengeleri idare ediyor. Gün öncesinden saatlik olarak bu veriler piyasaya sunuluyor. Arkadaşlar bu fiyatlardan elektriği alırken, yük atma talimatı vermemişler. Hepsi üst üste gelmiş şeklinde konuştu.  (Hürriyet)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024