Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2602 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Nisan 2015 - 13:40

İşte, Savcı Kirazin son evrakı!

Büyüt
Küçült
İşte, Savcı Kirazin son

İstanbul Adliyesinde rehine eyleminde şehit olan savcı Mehmet Selim Kirazın, en son işlemlerinden birini, Gezi Parkı eyleminde biber gazı fişeğiyle gözünü kaybeden Okan Özçelike ilişkin dosyada yaptığı ortaya çıktı. Radikalden İsmail Saymazın haberine göre; Savcı Kiraz, Özçelikin vurulmasına ilişkin görüntüleri üzerinde iyileştirme yapılarak ZET (biber gazı) silahı kullanan polis memurunun teşhise yarar fotoğraflandırılmasının yapılması amacıyla 18 Mart 2015te Jandarma Kriminal Laboratuarı Amirliğine gönderdiği belirlendi. Savcı Kirazın, bu dosyayla birlikte Berkin Elvanın vurulmasına ilişkin görüntüleri de Jandarma Kriminale gönderdiği anlaşıldı. Savcı Kirazın baktığı ve işlem yaptığı Gezi Parkı dosyalarında gelinen aşama şöyleydi:

OKAN ÖZÇELİK: Savcı Kiraz, 1 Haziran 2013te Gezi Parkında sol gözünü kaybeden Özçelikin vurulmasına ilişkin görüntüleri Ulusal Kriminal Büroya gönderdi. Bilirkişi raporunda polisin, Gaz fişeğini havaya doğru 45 derece ile atmadığı, tam karşısını hedef alarak attığı saptandı. Atış yapan polisin bağlı olduğu grubun B13-03 kodlu lacivert kasklı, 12-091 ve B-02-120 kodlu beyaz kasklı, 560 yelek kodlu polis memurlarının olduğu belirtildi. Rapor üzerine Kiraz, daha önce bildirdiği B-02-127, B-02-133 ve B-02-120 kask numaralı ve 560 yelek numaralı görevlilerin yanı sıra raporda geçen B13-03 ve 12-091 kask numaralı polislerin kimliklerinin belirtilmesini istedi. İstanbul Emniyetinden 5 Martta gönderilen yanıtta, Çevik Kuvvet Şubesinde çelik yeleklerle ilgili bir numaralandırma olmadığından 560 ibareli yeleği hangi personelin kullandığının tespit edilmediği, şubede turuncu yelek uygulaması olmadığından bu kişinin de kimliğinin saptanamadığı ifade edildi. Kask numaraları belirtilen beş polisin dört farklı birimde çalıştığı, ikisinin Çevik Kuvvette olduğu ve kendilerine tebligatta bulunulduğu vurgulandı. Üç polisin ise Koruma ve Asayiş şubeleri ile Bahçelievler İlçe Emniyetinde çalıştığı ifade edilmişti. Kasksız ve kalkansız iki polisin de komiser yardımcısı olduğu ve tebligatta bulunulduğu kaydedildi. Bunun üzerine Kiraz, Özçelikin vurulmasına ilişkin görüntüleri üzerinde iyileştirme yapılarak ZET (biber gazı) silahı kullanan polis memurunun teşhise yarar fotoğraflandırılmasının yapılması amacıyla 18 Mart 2015te Jandarma Kriminal Laboratuarı Amirliğine gönderdi.

 

BERKİN ELVAN: Savcı Kiraz, 15 Haziran 2013te biber gazı fişeğiyle vurularak hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvanın ölümüne ilişkin en son Emniyet Müdürlüğünden daha önce eşklleri belirlenen üç polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı. Ulusal Kriminal Büroya gönderilen kamera görüntüleri üzerinden şüpheli polislerin kimlik tespiti yapılamayınca kayıtlar, Kiraz tarafından geçen günlerde Jandarma Kriminale gönderilmişti.

VOLKAN KESANBİLİCİ: İstanbulda kırtasiyecilik yapan 38 yaşındaki Volkan Kesanbilici, 31 Mayıs 2013te Gezi Parkı gösterilerine destek için gittiği Tarlabaşı Bulvarında sol gözüne isabet eden plastik mermiyle yaralandı. Bir gözü görme yetisini yitiren Kesanbilicinin gözünden plastik mermiye ait bilyeler çıkarıldı. Savcı Kiraz, mermi parçasını Ulusal Kriminal Büroya göndererek, rapor hazırlanması istedi. Raporda, FN303 adlı silahla atılan plastik mermilerin Biraz öldürücü nitelikte olduğu, tüfek kutusu üzerinde yazılı notta, Yanlış kullanım ölüme sebep olabilir. Yüze ve kafaya nişan almayınız uyarısının bulunduğu vurgulandı. Raporda, Masum değildir. Diğer gaz fişeği ve benzeri mühimmat atan tüfeklerden yüzde 50 daha hızlı, daha güçlüdür denildi. ABDde 2004 yılında bir gencin bu merminin gözüne isabet etmesi sonucu öldüğü vurgulanarak, İnsan vücuduna atılması amacıyla yapılmış olup göze hedef alınarak atış yapıldığında, Volkan Kesanbilicideki gibi harabiyet yaratabilmektedir denildi.

ERDAL SARIKAYA: İstanbulda 11-12 Haziranda polisin attığı gaz fişeğiyle gözünü kaybeden Erdal Sarıkayanın yaralanmasına ilişkin görüntüler de Ulusal Kriminal Büroya gönderilmişti. Büro, ZET silahı kullanan A-027 ve A-131-1 kask numaralı iki polisin olay yerinde olduklarını fakat İstanbul Emniyeti tarafından savcılığa bildirilen listede yer almadıklarını saptadı. Olaydan bilgisi olan kişinin, görüntülerde resmi sıfatıyla resmi görülen tek yıldızlı emniyet müdürünün olduğunun düşünüldüğü vurgulandı. T-176 kask numaralı polis E.T.nin, görüntülerde, bu müdürün refakat polisi gibi görüldüğü ve bu nedenle olaydan sorumlu olan ZETçileri mutlaka tanıdığı ifade edildi. Olayın, B-12-063 kask numaralı Robokopçu M.K.nin de içinde bulunduğu beş kişilik ZET timi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği vurgulanarak, Olay yerindeki 4-5 ZETçinin, kendi ekibinde olması nedeniyle tüm ZETçileri en iyi ve en yakın bilmesi gereken polisin M.K. olduğu anlatıldı.

BURAK ÜNVEREN: Ünverenin 31 Mayıs 2013te biber gazıyla fişeğiyle gözünü kaybetmesine ilişkin soruşturmada, çevredeki MOBESE ve güvenlik kameraları Ulusal Kriminal Büroya gönderildi. Ünverenin vurulduğu o dakikaları tespit eden büro, hazırladığı raporu savcılığa gönderdi. Rapora kaynaklık eden görüntülerde, kasksız bir polisin göstericilerin üzerine nişan alarak, 45 derece eğimle değil, yere paralel şekilde atış yaptığı görülüyordu. İki polisin de göstericilerin üzerine taş attığı ve el hareketi yaptığı anlaşılıyordu. Bunun üzerine Savcı Kiraz, Emniyete yazı yazarak, görüntüdeki şüphelilerin isimlerinin bildirilmesini istedi. Henüz bir yanıt gelmedi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024