Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2006 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Ocak 2016 - 10:21

İşte canlı bombanın son 26 günü!

Büyüt
Küçült
İşte canlı bombanın son 26

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanahmet Meydanındaki terör saldırısının ardından yaptığı operasyonlarda canlı bombayla beraber İstanbula gelen 4 kişinin de aralarında olduğu 7 Suriyeliyi gözaltına aldı.

Sultanahmet Dikilitaş Meydanında önceki sabah saat 10.20de 10 turistin ölümü, 15 turistin de yaralanmasına neden olan Suudi Arabistan doğumlu 28 yaşındaki canlı bomba Nabil Fadlinin son 26 gününün detaylarına ulaşıldı.

Kendisini patlatarak tarihi meydanı kana bulayan Nabil Fadlinin parçalanan cesedine ait parçalar, olay yeri inceleme ekipleri tarafından 3 ayrı seferde toplandı. Ardından da farklı laboratuvarlara götürüldü. Bu laboratuvarlarda yapılan incelemede bulunan parmak parçalarının kıyas yapmaya uygun olduğu anlaşıldı.

Elde edilen parmak izleri, şüpheli şahıslar ve göçmen kayıtlarıyla karşılaştırıldı. Ve canlı bombanın 5 Ocak 2016da İstanbulda göçmen sıfatıyla Türkiyeden sığınma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

TELEFONDAN ALINAN İLK SİNYAL 18 ARALIK 2015TE

Hemen başvuruyu yaptığı merkezdeki yazılı ve görüntülü kayıtlar kopyalandı. O kayıtlara göre; Fadli, İstanbulda başvuru yaptığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne ait merkeze beraberinde 4 kişiyle birlikte gitti. 

Yine resmi kayıtlara göre; Fadli ile beraberindekiler, Zeytinburnunda bir evi adres olarak gösterdi. Güvenlik ve istihbarat görevlileri de yabancı ülkelerin şüpheli olarak Türkiyeye ismini bildirmediği Nabil Fadlinin İstanbuldaki faaliyetleriyle ilgili çalışmaları sırasında kullandığı bir cep telefonu numarasını tespit etti. 

Elde edilen telefon numarasının 18 Aralık 2015 tarihinde Nabil Fadli tarafından kullanılmaya başlandığı, ilk olarak bu tarihte Şanlıurfadan sinyal verdiği belirlendi. Bu tespit de Fadlinin Suriyeden aralık ayı içinde sınırı kaçak olarak geçip Türkiyeye girdiği ihtimalini beraberinde getirdi. Fadlinin kullandığı telefondan aranan ve aranılan numaralar ile isim listesi çıkarıldı.

İLK HEDEFİ ANKARAYDI, ARKADAŞI ABDYE GİTTİ

Paging.create(2, 1);





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024