Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2056 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2015 - 11:31

İşte canlı bomba atölyesi

Büyüt
Küçült
İşte canlı bomba

Ankarada 102 kişinin öldüğü canlı bombalı saldırının ardından Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) özel ekip kurdu. Ankara canlı bombacısı Yunus Emre Alagöz ile kimliği henüz belirlenemeyen ikinci canlı bombanın Gaziantepteki hücre evleriyle bağlantılı olduğunu belirleyen polis, bu saldırganları Gaziantepten Ankaraya getiren Halil İbrahim Durgunu takibe aldı ve hücre evleri ile depoları deşifre etti. Depoya 20 Ekimde düzenlenen operasyonun fotoğraflarına Hürriyetten Fevzi Kızılkoyun ulaştı.

 

Polisin depoda çektiği fotoğraflarda, vakumlanmış binlerce bilye, TNT kalıpları, intihar yelekleri görülüyor. İntihar yeleklerinin bu depodaki dikiş makineleriyle hazırlandığı bildirildi. Fotoğraflarda 150 metre kortex patlayıcı, yüklü miktarda TNT ve amonyum nitrat da görülüyor. Gaziantep ve Kiliste geçen yıl IŞİDe ait olduğu değerlendirilen 33 intihar yeleğinin ele geçirilmesinin ardından IŞİD üyelerinin intihar yeleklerini Suriyeden getirmek yerine depoda kurdukları atölyede ürettikleri belirlendi.

 

SALDIRI 3 KEZ ÖNLENDİ

Hücre evlerinde elde edilen dijital verilerin çözümü, korkunç planları ortaya çıkardı. IŞİDin, Gaziantepte HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağın katılacağı programa, İstanbuldaki HDP seçim çalışmasına ve Antalyadaki G-20 zirvesine canlı bomba eylemi planladığı belirlendi. Hazırlıkların tamamlandığı, eylemi yapacak kişilerin belirlendiği, intihar yelekleri ile patlayıcıların hazırlandığı ancak operasyonlar sayesinde bu eylemlerin önlendiği kaydedildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024