Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3381 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2015 - 14:38

İstanbulda 9 günde 3 suriyeli ajan yakalandı

Büyüt
Küçült
İstanbulda 9 günde 3 suriyeli ajan
İstanbulda Suriye İstihbarat Servisi El Muhaberatın ajanı olduğu iddia edilen Moular K., elindeki krokilerle keşif yaparken yakalandı.

Böylece son 9 günde üçüncü ajan gözaltına alınmış oldu.

Türkiyede seçim öncesi sansasyonel eylem peşinde olan, Ankarada 102 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı da terör örgütü DAEŞle birlikte gerçekleştirdiğine dair şüpheler bulunanSuriye İstihbarat Servisi El Muhaberatın bir ajanı daha İstanbul Zeytinburnunda yakalandı. Moular K. isimli ajanın yakalanmasıyla son dokuz günde üçüncü ajan gözaltına alınmış oldu.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Ä°stanbul AtaÅŸehirde M. Has Cesamın kaldığı inÅŸaat ÅŸantiyesinde el yapımı basınç tesirli ve el bombalarıyla, ardından H.K. isimli ajanın da uydu baÄŸlantılı telefon ve harita üzerinde yer ve konum belirten cihazlarla yakalanmasının ardından önceki gün Zeytinburnunda bir ajan daha yakalandı. Zeytinburnunda hal ve hareketlerinden şüphelenilen bir kiÅŸiyi Ä°stanbul Terör Polisi takibe aldı. Şüphelinin güvenlik güçlerine ait yerleÅŸkelerin çevresinde gezerek not aldığı tespit edilince gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin üst aramasında güvenlik birimlerinin yer aldığı sokak ve caddelerin isimleri, çevrelerinde bulunan dükkân ve iÅŸyerlerinin isimleri ile giriÅŸ kapılarının da iÅŸaretlendiÄŸi el çizimi haritalar ele geçirildi.

BÄ°LGÄ°LER MUHABERATA

Sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen Moular K.nin 2-3 ay önce Suriyeden Türkiyeye mülteci olarak giriş yaptığı ve Zeytinburnunda mültecilerle kaldığı belirlendi. Moular K.nin Türkiyede kendini rejim muhalifi olarak tanıtıp, elde ettiği tüm bilgileri el altından iletişimde bulunduğu El Muhaberat elemanlarına servis ettiği öğrenildi. El Muhaberat ajanı olduğu kesinleşen Moular K.nin sansasyonel eylem çalışmaları için keşif yaptığı belirlenince MİT Marmara Bölge Başkanlığına teslim edildi. Böylece seçime üç gün kala üçüncü ajan da yakalanmış oldu

Kaynak : Sabah

haber7.com





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024