Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1986 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2015 - 17:15

İstanbul ulaşımında 24 merkez için düğmeye basıldı

Büyüt
Küçült
İstanbul ulaşımında 24 merkez için düğmeye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü, toplu taşım sistemlerinin merkezleri olacak aktarma istasyonlarının mimari, ulaşım ve peyzaj projelerinin hazırlanması için 5 ve 6 Mayısta ihale düzenleyecek.

Avrupa Yakasında toplam inşaat büyüklüğü 600 bin metrekare olan 14, Anadolu Yakasında ise toplam inşaat alanı 400 bin metrekare olan 10 aktarma istasyonu yapılacak.

Metro, otobüs, metrobüs, marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının birleşme noktalarında planlanan aktarma istasyonları sayesinde vatandaşlar, zaman kaybetmeden her yöne kesintisiz ulaşım sağlayabilecek.

OTOPARK VE KAFELER DE OLACAK

İhale şartnamesine göre, aktarma istasyonlarında vatandaşların gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafe, restoran, otopark gibi sosyal donatı alanları da bulunacak.

Böylece vatandaşlar araçlarını merkezlerin yer üstü veya yer altındaki otoparklarına bırakarak, toplu ulaşımı kullanabilecek.

Aktarma merkezlerinin engellilerin kullanımına uygun olarak planlanmasını öngören şartnamede, bu alanların ağaçlandırılması da yer aldı.

Asya Yakasında Dudullu, Kartal Kavşağı, Küçükyalı, Tepeüstü, Haydarpaşa Ayrılık Çeşmesi, Taşdelen, Sancaktepe, Kurtköy, Samandıra ve Uzunçayır ile Avrupa Yakasında Sefaköy, Kirazlı, Yenibosna, İncirli, Mahmutbey, Çobançeşme, Çırpıcı, TÜYAP, Avcılar, Kazlıçeşme, Halkalı, Başakşehir, Kayaşehir ve Bahçeşehir aktarma istasyonları projelendirildi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024