Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2116 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2016 - 10:06

İsraille görüşme gece başladı

Büyüt
Küçült
İsraille görüşme gece

İkinci görüşme İsviçrenin Cenevre kentinde gece geç saatlerde başladı. Görüşmede Türkiyeyi daha öncekilerde olduğu gibi Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil etti. Görüşmelerde İsrail heyetinin başkanlığını ise Başbakan Binyamin Netenyahunun Türkiye ile ilişkilerden sorumlu danışmanı Joseph Ciechanover yaptı. Cenevredeki görüşmede İsrailin, Mavi Marmara saldırısındaki mağdur ve kurbanlar için 20 milyon dolarlık bir tazminat fonu oluşturması, iki ülkenin karşılıklı büyükelçiler ataması ve Gazzeye yönelik ambargonun kaldırılması gibi kritik maddelerin ele alınması bekleniyor.

Görüşmede ayrıca İsrail doğalgazının Avrupaya Türkiye üzerinden taşınmasında işbirliği yapılmasının konuşulması planlanıyor. İki ülkenin karşılıklı büyükelçi atamaları konusunda mutabakata varmaları halinde, Dışişleri Ortadoğu Dairesi Genel Müdürü Can Dizdarın Tel Avive büyükelçi atanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ve İsrail ilişkilerinin yeniden rayına girmesine olumlu bakacağı mesajını Ocak başında Suudi Arabistandan dönerken uçakta gazetecilere yaptığı İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsraile ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği açıklamasıyla vermişti. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024